Test: de beste annuïteitenhypotheek

Sinds 1 januari van dit jaar moeten huiseigenaren aflossen op hun hypothecaire lening om in aanmerking te komen voor hypotheekrenteaftrek. Daarom is de annuïteitenhypotheek weer een populaire hypotheekvorm geworden. Argenta, De Hypotheekshop en NIBC bieden de beste.

Dit blijkt uit een onderzoek van Moneyview. De Special Living hypotheek van Argenta, de Voordelige Keus Hypotheek van De Hypotheekshop en Direct Hypotheek van NIBC komen op het onderdeel ‘Prijs’ als beste uit de bus. De prijsanalyse is uitgevoerd op basis van de tarieven voor een hypotheek met Nederlandse Hypotheek Garantie, risicoklasse 105% van de marktwaarde en bij rentevasteperiodes van 5 en 10 jaar. Er zijn 60 hypotheken geanalyseerd.

Flexibiliteit
Dezelfde 60 hypotheken zijn onderzocht op 52 verschillende voorwaarden voor het aspect ‘Flexibiliteit’. Op dit aspect komen de Annuïteiten Plus Hypotheek van Centraal Beheer Achmea, Basistarief (alle varianten) van ING, de Annuïteitenhypotheek van de Rabobank en de Annuïteitenhypotheek van het Woonfonds als beste uit de bus.

Rente
Steeds meer banken rekenen voor annuïteiten- en lineaire hypotheken een lagere rente dan voor andere hypotheekvormen. Opmerkelijk is dat een hypotheek met NHG (Nederlandse Hypotheek Garantie) niet meer per definitie de laagste rente geeft. Dit jaar is de hypotheekrente met NHG en een rentevastpeirode van 10 jaar gedaald gestaag gedaald van 4,8% naar 4,2%.

www.moneyview.nl/docs/specialitem/2013/MV_SI_10_2013_BV.pdf

Bron(nen):
  • geldenrecht.nl