Test: de leukste Kerstmarkt

In veel steden zijn er tijdens de dagen voor de Kerst grote kerstmarkten. Vooral in Duitsland zijn ze erg populair. Bijna iedere stad heeft zo’n kerstmarkt en de leukste is in Düsseldorf, vlak over de grens.

De kerstmarkt in Düsseldorf is te vinden op 6 pleinen in het centrum van de stad. Op de Marktplatz staan de oude ambachten centraal. In De Flinger Strasse lijken de kraampjes op traditionele, lokale huisjes. Hapjes en drankjes zijn te vinden op de Shadowplatz en de kinderen kunnen spelen op de ijsbaan op de Gustaf Grundgens Platz. De kerstmarkt is iedere dag open van 11.00 uur tot 20.00 uur. De markt blijft tot en met 23 december.

Top 5
Andere Duitse markten in de top 5 leukste kerstmarkten zijn Keulen, Aken, Oberhausen en Berlijn. Keulen, Aken en Oberhausen zijn prima bestemmingen voor een dagtrip, omdat ze zoals Düsseldorf dichtbij de grens liggen. De markt in Keulen is te vinden in de omgeving van de Dom. Op het plein bij het chocolademuseum staat de kerstmarkt met oude ambachten en daar staat ook de kerststal. De markt in Oberhausen is minder intiem dan de andere markten. Hij staat namelijk naast een groot winkelcentrum, zodat een bezoek aan de kerstmarkt goed te combineren is met een dagje winkelen.

www.kerstmarkt-duitsland.com
www.kerstmarkten.nl/

Bron(nen):
  • geldenrecht.nl