Hoe vind ik de beste fysiotherapeut?

Getty Images

Wie op internet speurt naar een goede fysiotherapeut, raakt het spoor algauw bijster door de enorme hoeveelheid informatie. Wij helpen u op weg. Een leidraad in zoeken en vinden. 

Kreeg je vroeger een verwijsbriefje voor ‘de fysiotherapeut’, tegenwoordig kun je rechtstreeks naar een fysiotherapeut op maat en naar eigen keuze. Die keuze is groot: voor elke klacht bestaat er wel een aparte fysiotherapeut. ‘Dé fysiotherapeut’ bestaat niet meer:

  • Wanneer u klachten hebt bij het dagelijks bewegen, of verlies van mobiliteit wilt voorkomen, kunt u terecht voor oefentherapie bij de geriatriefysiotherapeut.
  • Bij ongewild urineverlies, rug- en bekkenpijn kan de bekkenfysiotherapeut helpen de bekkenbodemspieren te trainen.
  • Spannings- of stressgerelateerde klachten en onbegrepen lichamelijke klachten worden behandeld door de psychosomatisch werkende fysiotherapeut.
  • Voor behandeling van gewrichtsklachten en klachten aan de wervelkolom kunt u terecht bij de manueel therapeut.
  • Wilt u stoppen met roken? Sommige fysiotherapeuten bieden een speciaal ­bewegingsprogramma om te stoppen met roken: Staying Clean.
  • Een fysiotherapeut zoeken op een specialisme bij u in de buurt? Kijk op http://www.defysiotherapeut.com/ of op http://www.kiesbeter.nl/.

TIP
Weet waar u recht op hebt

Titia Lekkerkerk van de NPCF: “Wij krijgen regelmatig meldingen van consumenten dat de rekening van de fysiotherapeut niet wordt vergoed. Zorgverzekeraars hebben namelijk niet met alle fysiotherapeuten een contract en veranderen die contracten ook elk jaar. Je moet dus niet gek opkijken als jouw fysiotherapeut opeens niet meer wordt vergoed. Bel dus altijd de zorgverzekeraar vóórdat je van zorg gebruik gaat maken.”

Auteur 
Bron 
  • Plus Magazine