Stelling angst openbare plekken: de uitkomsten

Getty Images

Naar aanleiding van de terreuraanslagen in Parijs formuleerde Plus de stelling: 'ik ga toch met een ander gevoel naar openbare plekken'. Zo'n 1000 mensen brachten hun stem uit en dit zijn de uitkomsten.

De meesten van u, ongeveer 70 procent, waren het eens met de stelling.

'Alerter, zeker met kinderen'

Veel mensen gaven aan dat zij nu meer op hun hoede zijn op drukbezochte, massale plekken. Zo zegt Lenie: "Helaas blijft terreur bestaan, dus moeten we alerter zijn. Niet alleen nu het vers is, maar eigenlijk altijd." "Ik ga zeker met een ander gevoel naar openbare plekken", onderstreept L. Nieuwpoort. "Helemaal als er kinderen met me mee gaan."

Sommigen voelen zich nog angstiger. W.H. Hamming: "Ik ga niet zo snel meer naar grote evenementen. Ook Koningsdag zou niet meer moeten kunnen, veel te veel risico! Er zou maar wat gebeuren.." Een ander zegt: "Ik zou zaterdag met de trein naar Utrecht willen, maar doe het toch maar niet met zo'n groot station."

'Niet anders dan voorheen'

Anderen gaan niet met een extra alert of angstig gevoel naar openbare plekken na de terreuraanslagen in Parijs. Zo reageert iemand: "Ik ga overal heen waar ik wil. Ben realistisch, let op wat er om mij heen gebeurt, maar deed dat altijd al. Zakkenrollers, berovingen, er is en was altijd gespuis om ons heen."

W. van de Kamp zegt: "De kans om door een terroristische aanslag getroffen te worden is statistisch ontzettend klein. Gewoon doorgaan!" Martijn Wisman is duidelijk: "Leven gaat door, het mijne ook."

 

Auteur 
  • Yannick La Gordt Dillié