Stelling: ik ga toch met een ander gevoel naar openbare plekken

Op vrijdagavond werd Parijs opgeschrikt door een reeks terreuraanslagen, waarbij tot dusver zeker 129 mensen om het leven kwamen.

Terroristische organisaties kiezen logischerwijs altijd voor plekken waar mensen massaal bij elkaar komen. De daders in Parijs sloegen toe bij een voetbalstadion, op straat, op een terras en in een concertzaal. Druk bezochte ruimtes waar mensen komen voor ontspanning en vermaak.

De stelling

Naar aanleiding van de terreuraanslagen in Frankrijk formuleert Plus de volgende stelling: 'ik ga toch met een ander gevoel naar openbare plekken'. Herkent u zich hierin en bent u angstiger dan voorheen, of juist niet? Geef uw mening linksboven op deze pagina.

14 Comments

Door J. de Voogd. (niet gecontroleerd) op do, 26-11-2015 - 17:58

De kans op een ernstig verkeersongeluk is vele malen groter en toch stap ik dagelijks gerust achter het stuur.

Door Aat42 (niet gecontroleerd) op ma, 23-11-2015 - 10:55

Geachte Wim Boeije,

Dat u Drees en Janmaat op dezelfde wijze inschat als Fortuijn en Wilders houdt voor mij in dat u geen enkel historisch besef heeft. De eerstgenoemden hadden het voornamelijk over arbeidskrachten uit Europa en niet over mensen met de Islam als geloofsovertuiging. Een klein maar niet onbelangrijk verschil. Overigens had Janmaat het het over buitenlanders in z'n algemeenheid en niet tegen Marokkanen en/of Turken. Verder ben ik het eens met Frans Evers.

Door Jan F. (niet gecontroleerd) op vr, 20-11-2015 - 18:59

En toen de Polen kwamen moest er een meldpunt komen.
De eerste gastarbeiders waren overigens geen Marokkanen of Turken, maar Spanjaarden.
Wij zelf zijn de oorzaken van de onvrede onder de allochtonen. De grote werkloosheid onder juist die groepen, de minachting waarmee ze regelmatig worden behandeld, dat kweekt onvrede en uit die onvrede gaan ze ons haten. Het zijn juist de mensen die haat en angst zaaien, die deze reactie veroorzaken.

Door Frans Evers (niet gecontroleerd) op do, 19-11-2015 - 20:15

Ik lees 'je wordt alerter', maar wat houdt dat dan in? Ook ik ben alert, maar dan als ik me begeef in het verkeer. Kan je door alertheid je leven redden nog voor de aanslag? Of betekent het dat we iemand met bijvoorbeeld een ander uiterlijk ongepast bejegend wordt. Ik ben zeker geen fan van hoofdoeken of nog erger, maar daar zit natuurlijk het probleem helemaal niet in. Ik wordt in mijn woonplaats uiterst correct geholpen door een jonge vrouw met hoofddoek. Moet ik daar dan angst voor hebben als deze vrouw in mijn woonplaats loopt. Is ze dan verdacht? Ik wil maar aangeven hoe moeilijk het is om medemensen met ongepaste bedoelingen te herkennen. Het is al moeilijk genoeg voor opsporingsdiensten, nu wij!

Door Wim Boeije (niet gecontroleerd) op do, 19-11-2015 - 19:19

De overheid is zoals gebruikelijk weer stomverbaasd over de agressie vanuit de islam. Bij de komst van de gastarbeiders waarschuwde minister-president Drees al dat er gigantische problemen zouden ontstaan als die mensen zouden blijven. Vervolgens hebben Hans Janmaat, Pim Fortuin en Geert Wilders voortdurend gewaarschuwd voor de islam-terreur. Ze werden allen uitgelachen of vermoord en de regering slaapt rustig voort
Wim Boeije, 19/11/2015

Door Aat42 (niet gecontroleerd) op do, 19-11-2015 - 16:32

Ik laat me mijn leven niet afpakken door mensen met een totaal verwrongen idee van wat de islam betekent. Wat in de naam van IS wordt uitgespookt heeft niets maar dan ook totaal niets te maken met wat Mohammed indertijd als richtlijnen gaf voor het leven. Wat IS er van maakt is in feite niet anders, alleen erger en schandaliger, dan dat wat wij indertijd onder de vlag van de katholieke kerk deden. Op zoek naar goud in Zuid-Amerika werden beschavingen uitgeroeid.

Door Lenie (niet gecontroleerd) op do, 19-11-2015 - 16:04

Helaas blijft terreur ,dus moeten we wel alerter zijn. Niet alleen nu het vers is ,maar eigenlijk altijd.
Wel ga ik anders naar openbare gelegenheden en helemaal alser kinderen bijzijn.

Door Martijn Wisman (niet gecontroleerd) op do, 19-11-2015 - 16:01

Leven gaat door, het mijne ook.

Door Henny (niet gecontroleerd) op do, 19-11-2015 - 16:00

Voel mij de laatste 20 jaar al niet zo lekker in dit land, en het wordt ook niet beter op.

Door Ad Vermeulen (niet gecontroleerd) op do, 19-11-2015 - 15:54

Ik ga gewoon naar de plekken waar ik anders ook kom. Angst is de grootste vijand.