Stelling: Bij hoesten, een loopneus of koorts laat ik mij direct testen op corona

Met milde coronasymptomen direct naar de teststraat in de buurt. Volgens wetenschappers is dat cruciaal voor een succesvolle bestrijding van het coronavirus. Maar lang niet iedereen die kampt met keelpijn, koorts of een hoestje ziet daar de noodzaak van in. Wat doet u?

Uit een onderzoek van het RIVM en regionale GGD’s bleek vorige week dat slechts één op de acht Nederlanders met milde coronaklachten zich laat testen bij een teststraat. Grootste reden voor deze lage opkomst: mensen schatten de milde symptomen niet in als COVID-19. Ze menen last te hebben van chronische klachten zoals astma, hooikoorts of rokershoest. Of ze zien de klachten als een simpele verkoudheid, aldus dagblad Trouw.

Nadat de uitslag van het onderzoek bekend werd gemaakt, lieten juist méér mensen zich testen. Zo meldden zich opeens 40 procent meer mensen voor een test, aldus De Volkskrant. De afgelopen dagen nam ook het aantal positief geteste personen sneller toe dan in de afgelopen weken. Zaterdag nam het aantal bekende besmettingen met 127 toe, zondag met 144. Zulke aantallen kwamen sinds half juni niet meer voor. Deze stijging kan ook juist veroorzaakt worden doordat meer mensen zich met milde klachten laten testen.

Laat u zich testen als u milde symptomen heeft? Reageer op onze stelling.

Reactie toevoegen

125 Comments

Door matthijs (niet gecontroleerd) op wo, 21-10-2020 - 21:19

ze vinden bij de ggd gek dat er steeds meer besmettingen bij komen , maar ze snappen daar niet dat als je daar steeds meer test, dat er dan ook steeds meer besmettingen aan het licht komen , dus als ze veel minder gaan testen , dan komen er vanzelf veel minder besmettingen aan het licht , hoe moeilijk kan het zijn?

Door willem rosier (niet gecontroleerd) op ma, 12-10-2020 - 14:20

ik ben het hele jaar verkouden en hoest al ruin 60 jaar.
Dan zou ik elke 2 weken me moeten laten testen

Door Cynthia Beenen (niet gecontroleerd) op do, 1-10-2020 - 02:03

Draag je bij aan de bestrijding weet je dat ze je neus kapot maken met zon test ik heb bloed laten prikken geen vleugje want heb jij virus in je luchaam moet dat ook in he bloed te vinden zijn bij mij een chronishe neusverkoudheid

Door Vi (niet gecontroleerd) op di, 29-9-2020 - 22:30

Idioot

Door Ad (niet gecontroleerd) op di, 29-9-2020 - 21:54

Kwam met het vliegtuig uit Sydney Australië via Singapore eindelijk naar huis, moest in het vliegtuig nog officieel formulier van een of ander ministerie invullen en ondertekenen , maar niemand vroeg ernaar op Schiphol.
Wilden ons laten testen, dus niet wij hadden geen symptomen , en dat was al op 7 augustus, volop ruimte toen dus, mijn inziens gewoon gelul dit testen, als je loopneus zegt mag je komen, maar als je alles eerlijk verteld waar je geweest bent mag je niet komen ! Mijn conclusie ophouden met die onzin !

Door van rijn (niet gecontroleerd) op di, 29-9-2020 - 16:24

griep vergeten meer dan 9000 duizend doden in nederland. Zit een duivels plan achter rockefeller fund bilderberg agenda 21 bilgates vn rotschild wef

macht elite en geld al 10 jaar mee bezig dadelijk de gifspuit ven bilgates
dna verander bij tests die vals zijn zegt men nog positief zeer gevaarlijk zeefbeen kan beschadigen en neuroligische aandoening dit zullen jullie wel niet plaatsen decimetren van bevolking en misdaden tegen mensen en criminele van de regering

Door E boerkamp (niet gecontroleerd) op di, 29-9-2020 - 10:24

Met een hoestje, alleen als er koorts bij komt of het hoestje blijft dan laat ik me testen.

Door Cynthia Beenen (niet gecontroleerd) op ma, 28-9-2020 - 09:30

Ik heb alles hoesten niezen neusverkoudheid bel het ggd zegt die man aan de tel heb je vehoging ik zeg nee zegd de man aan de tel heb je ook geen covid dus geen test ik de huisarts gebeld klachten uitgelegd wat zecht de huisarts het is waarschijnlijk chronish neusverkoudheid komt veel voor bij premateuren kindjes dus raak niet gelijk in de stress

Door Harry de Winter (niet gecontroleerd) op za, 12-9-2020 - 10:39

Sorry maar hoe kom ik bij een teststraat? Heb geen auto, openbaar vervoer mag niet en ik kan moeilijk 20 km gaan lopen. Thuus laten komen? Dan ben je hier in dorp gelijk een paria. Binnenblijven leuk maar ik heb niemand die boodschappen doet en hond uitlaat. Niet eten?

Door Angelique (niet gecontroleerd) op za, 5-9-2020 - 09:44

Niet meteen nee. Ik ben zo vaak verkouden (nu weer). Kan ik me iedere maand laten testen. Ik wacht even af en mocht het erger worden wel ja.