PlusOnline.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord

Stelling: de postmarkt moet weer in handen komen van de overheid

We versturen steeds minder brieven en kaarten, terwijl WhatsApp het meest gebruikte communicatiemiddel is. Volgens minister Kamp moet de postmarkt snel hervormd worden.

Als dat niet gebeurt, zal de postmarkt volgens hem niet betaalbaar en aantrekkelijk blijven voor postbedrijven. De prijs van postzegels stijgt (over vijf jaar 1 euro), terwijl er minder bezorgdagen komen. In 2014 daalde het aantal bezorgdagen al van zes naar vijf. Ook veel brievenbussen verdwijnen uit het straatbeeld. 

Daarnaast vindt minister Kamp dat er duidelijkheid moet komen voor de duizenden postbezorgers. Eerder dit jaar maakte PostNL al bekend dat het tot 2020 elk jaar 500 tot 600 voltijdbanen schrapt. Als er niets gebeurt en er geen nieuwe afspraken komen, zal dit niet veranderen. Kamp wil dan ook snel met postbedrijven en belanghebbenden aan tafel zitten.

Wat er bijvoorbeeld kan gaan gebeuren, is dat brieven straks worden afgeleverd door de pakketbezorger of de pizzakoerier. Ook zouden mensen hun post zelf kunnen ophalen op centrale plekken. 

Vindt u het goed dat postbedrijven blijven concurreren, of moet de postmarkt weer in handen komen van de overheid, zoals tot 1998 met PTT het geval was? We zijn benieuwd naar uw mening. Stem eens of oneens en laat hieronder een reactie achter.

Reactie toevoegen

7 Comments

Door M Sanstra-Veenis op do, 13-7-2017 - 20:51

De Post terug naar de overheid, de Spoorwegen terug naar de overheid, de zorg moet niet meer concurreren maar goede zorg leveren, de postgiro moet terug komen (weg met de ING,)zo kunnen we nog wel een tijdje doorgaan....
het is er niet beter op geworden met al die zgn. marktwerking!

Door W Nijdam op do, 13-7-2017 - 16:06

Weer een brief uit je bus kunnen halen, de zekerheid van een bezorging die goed geregeld is met officieel een in een vaste dienst genomen werknemer.

De vertrouwde brievenbus die op tijd geledigd wordt ,een zekerheid in deze wereld van snelle veranderingen .Een postzegel waarop je kunt zien wat je er voor betaald hebt. Wie zou dat niet willen?
Meer mooi geschreven brieven, heerlijk als dat weer werkelijkheid gaat worden. Willemina.

Door Rene Jansen (niet gecontroleerd) op wo, 12-7-2017 - 22:46

laat de postbode weer post bezorgen, zodat je verzekerd bent van overkomst van belangrijke stukken,mail word lang niet altijd gelezen terwijl brieven veel duidelijker overkomen.want o wat komt er een onzin mail binnen brieven komen toch veel duidelijker over.en goed voor de werkgelegenheid.

Door emma (niet gecontroleerd) op di, 11-7-2017 - 20:09

Schande dat op deze manier weer 5tot 600 mensen hun baan verliezen,en brievenbussen verdwijnen. Als de overheid het overneemt kunnen ze misschien behouden worden.een oproep aan alle mensen om gewoon een weer wat meer kaarten en brieven met de post versturen i.p.v.mail. het is altijd leuk om een kaart in je brievenbus te vinden.Ik maak er zelf altijd gebruik van en heel veel vrienden van mij ook,dus aan mij/ons zal het niet liggen.

Door Hans van Polen (niet gecontroleerd) op di, 11-7-2017 - 15:49

Het is in de eerste plaats schandalig van die onbetrouwbare overheid dat een postplan met een flinke prijsreductie voor de postzegel(s) meer dan een half jaar in de la blijft liggen bij EZ. Ten tweede worden de klanten nu maar gechanteerd om verder maar te whatsappen terwijl PostNL op de achtergrond blijft lobbyen voor nog hogere prijzen voor de postzegels en nog lagere service. Dan liever een overheids postDIENST.

Door J.Visser (niet gecontroleerd) op ma, 10-7-2017 - 21:33

Sinds de marktwerking heeft het beanen gekost en is het alleen maar slechter en duurder geworden

Door gerty penders (niet gecontroleerd) op ma, 10-7-2017 - 13:29

laat aub de brievenbussen terug komen in de wijken wij ouderen zijn nog ouderwets en schrijven kaarten en brieven we moeten nu veels te ver lopen