Stelling: diepvriesgroenten en -fruit zijn handig

De diepvriesafdeling in de supermarkt heeft een enorme keuze aan producten. De een maakt daar graag gebruik van, de ander koopt liever alles vers. Koopt u ze regelmatig?

De stelling van vandaag is:

Reactie toevoegen

19 Comments

Door M.M. Duinhoven (niet gecontroleerd) op ma, 17-1-2022 - 17:11

Waarom niet, nu de prijzen van verse groenten en fruit zo stijgen. Altijd makkelijk om in huis te hebben.

Door J. van Herwijnen (niet gecontroleerd) op za, 15-1-2022 - 14:21

Liever vers als diepvries. Doperwten zijn uit de diepvries wel lekker.

Door Pro-vax (niet gecontroleerd) op za, 15-1-2022 - 09:24

Natuurlijk niet, als alles vers te koop is: vooral uit eigen land, veel beter voor het milieu. Vers is ook veel lekkerder en vaak ook zeer voordelig.

Door Willianne (niet gecontroleerd) op vr, 14-1-2022 - 15:35

sinds 't corona-tijdperk koop ik ook wel diepvries vis, fruit en groenten. de doperwtjes vind ik veel lekkerder dan uit 'n potje. als al 't verse fruit op is, gaat 't vriesfruit met wat water, karnemelk of yoghurt in de blender voor 'n frisse smoothie of in wat yoghurt voor 'n toetje. ik doe nu 1x in de 2 à 3 weken (was 4 tot 6 weken) boodschappen. ik kan altijd soep, pasta of rijstgerechten maken met wat groenten uit de diepvries als ik door 't verse spul heen ben. op 't laatst leef ik dan nog 'n poosje van bij elkaar geraapte restjes. ook heb ik altijd wat boerenkool-, zuurkoolstamppot en hutspot ingevroren voor later. ik ben gek op vis en als de verse op is duik ik nog even in de vriezer. allereerst heb ik altijd 2 grote zakken spinazie en andijvie, 'n grote krop ijsbergsla en 'n enorme bloemkool weg te werken, waarvan ik soms nog wat invries. 'n tweede (gratis) makreel vries ik ook altijd in en ik heb altijd suddervlees, gehakt, karbonaadjes, schenkelvlees en friet in de vriezer. zo kom ik in mijn eentje wel 4 weken vooruit (vaak nog langer) met aardappelen, pasta en rijst en eet toch altijd vers en "vers". het is vaak nog goedkoper ook en indien met 't aanbod in de winkel niet verkrijgbaar zeer handig! ik heb er sinds zeker 11 jaar nog niet één keer aan gedacht om iets te bestellen en thuis te laten bezorgen en die bakken kant&klaar zou ik m'n hond (die ik overigens niet eens heb) nog niet voeren!

Door Margreet Hagen (niet gecontroleerd) op vr, 14-1-2022 - 13:25

Alleen de Bio diepvries producten

Door A. van Gils (niet gecontroleerd) op vr, 14-1-2022 - 13:14

Als aow-er met een uitgemergeld sinds 2014 niet meer geïndexeerd pensioentje kan ik mij geen verse groenten veroorloven (zoek altijd goedkoop en gezond vlees van onze STOERE NEDERLANDSE BOEREN beter dan die buitenlandse vegan/ vega smaakloze toep; anders moet ik naar de bijstand en de voedselbank (wat te denken van de ontkoppeling minimumloon en AOW en ik heb het nog niet eens over de energieprijzen!

Door Mieke (niet gecontroleerd) op do, 13-1-2022 - 23:12

ik heb altijd diepvries groenten en -vis in de vriezer. Handig om op voorraad te hebben. En diepvries is daarbij net zo gezond als vers.

Door Corrie van beoe... (niet gecontroleerd) op do, 13-1-2022 - 19:40

Fruit uit de diepvries heeft hele ruime keuze en gemakkelijk om jam te maken..vitamine genoeg, meer dan een potje jam…en dikwijls niet duur

Door Anke (niet gecontroleerd) op do, 13-1-2022 - 17:59

Alleen als er Niets,dus ook geen zout of suikers aan zijn toegevoegd,wat helaas vaak wel zo is.
Dan is vers altijd beter.

Door E.van der Vegt (niet gecontroleerd) op do, 13-1-2022 - 17:05

Fruit is prima . ‘ S morgens bij het ontbijt een appel en ‘ s avonds nog een mandarijn. Heerlijk. In diepvries groenten zitten net zoveel vitamines als in verse groente.