Stelling: Een 'extreme' reis zou ik weleens willen maken

Babylon, Irak, Noord-Korea en Afghanistan: geen vakantielanden die bij het gros van de mensen op het verlanglijstje staat. Toch blijkt de vraag naar ‘extreme’ reizen en bijzondere vakantiebestemmingen toe te nemen. “Toeristen willen thuiskomen met een authentiek, spannend verhaal.”

Dat zegt trendwatcher Isabel Mosk tegen Telegraaf.

Historie

Met name landen die een ramp- of oorlogsverleden hebben, blijken meer in trek dan eerst. Denk aan Pakistan, Haïti of een reis naar de ontplofte kerncentrale in het Oekraïnse Tsjernobyl.

Ook senioren willen vaker buiten de gebaande paden treden, aldus Caspar Steinebach van reisorganisatie CultureRoad. “Ze zijn nieuwsgierig en zoeken een stukje spanning. Wij zorgen dat ze op de moeilijkste plekken komen.”

‘Extreme’ reizen maken toeristen haast altijd met een gids die de situatie goed kent. “We gaan het gevaar niet opzoeken en zorgen voor veiligheid.”

Babylon

Een voorbeeld van zo'n extreme reis is Babylon. De ruïnes van de oude stad werden onlangs op de Unesco Werelderfgoedlijst gezet. Babylon ligt in het door oorlog verscheurde Irak. Toch hoopt het land dat de hoofdstad uit de Oudheid een belangrijke trekpleister gaat worden. Dat zou wel eens kunnen lukken, want volgens Mosk wordt ‘de zucht naar nieuwe ontdekkingen steeds groter.’

Zou u weleens zo’n extreme reis willen maken? Reageer op onze stelling:

 

 

Reactie toevoegen

4 Comments

Door Maria (niet gecontroleerd) op vr, 27-9-2019 - 09:56

Irak zou bijv. een heel slechte keus zijn, veel te gevaarlijk. De mensen daar vluchten juist naar hier, als ze de middelen hebben. Ik geef o.a. les aan kinderen die in een AZC wonen en uit o.a. Irak gevlucht zijn. We gaan toch ook niet naar Syrië, Israël e.a. waar de kogels om je oren vliegen? Dat is géén extreme reis, dat is een dómme reis....

Door Henna (niet gecontroleerd) op vr, 13-9-2019 - 10:42

Een extreme reis is heel subjectief: ik ga soms met een enorme boot naar Noordelijke streken, sommigen vinden dat extreem, terwijl een cruise een heerlijke, veilige manier van reizen is, vind ik. Ik heb bergbeklimmers gekend, die de hoogste toppen in de Himalaya deden, dat zullen anderen weer extreem vinden. Wat ik extreeem vind: op een plek in Frankrijk, Duitsland gaan staan in de zomer met je tent, terwijl je weet dat in dat gebied vaak onweer en extreme regen valt. Het is dus subjectief....

Door Hans (niet gecontroleerd) op vr, 16-8-2019 - 10:57

Deze landen blijven nog lange tijd risico vol.
Vroeger was Egypte ook veilig, totdat men Hotels met toeristen ging aanvallen, resultaat vele doden. Laatst nog in India.
Waarom deze plekken nog bezoeken ik noem dit "RAMPTOERISME", waar de lokale bevolking niet mee wordt geholpen. Het geld verdwijnt in de zakken van de reisorganisaties en de enorme armoede blijft onder de lokale bevolking.
Laat men eerst bewijzen veilg te zijn en ga dan op een Culturele trip.

Door Maria (niet gecontroleerd) op za, 10-8-2019 - 09:43

Heb reizen naar landen die net uit een oorlog komen, altijd respectloos gevonden t.o.v. de lokale bevolking. Het argument dat die inkomsten goed zijn voor het land, betwijfeld. Ik ben nooit die kennis vergeten die in de vorige eeuw naar Vietnam wilde, terwijl het land net uit de oorlog met Amerika kwam. Onbegrijpelijk, zo'n houding.
Voer voor psychologen, waarom deze mensen zo'n sterke kick nodig hebben.....