Stelling: er moet een alcoholverbod komen voor scootmobielbestuurders

Senioren zijn massaal voor een verbod op alcoholgebruik voor bestuurders van scootmobielen. Dat blijkt uit onderzoek van seniorenorganisatie KBO onder een kleine duizend 65-plussers.

Irritatie

De maximaal toegestane hoeveelheid is momenteel twee glazen. Volgens de respondenten moet dat omlaag. Ongeveer de helft van hen drinkt naar eigen zeggen behoorlijk veel. Bijna een derde beweert zelfs een drankprobleem te hebben.

Er ontstaat nog weleens irritatie bij mensen over het rijgedrag van scootmobielbestuurders, bijvoorbeeld in winkelcentra. Volgens veel senioren zou alcoholgebruik hiervan een oorzaak kunnen zijn. 

Algeheel verbod

Alcohol heeft meer invloed op ouderen dan mensen op jongere leeftijd. Hun weerstand is lager, omdat ze minder lichaamsvocht hebben en een minder goede lever- en nierfunctie. Ruim 80 procent van de ondervraagde senioren is dan ook voor een algeheel alcoholverbod in het verkeer.

Wat vindt u?

We formuleren de stelling: 'er moet een alcoholverbod komen voor bestuurders van scootmobielen'. Hoe denkt u hierover? Breng uw stem uit linksboven op deze pagina en laat een reactie achter.

Bron(nen):

27 Comments

Door Andrea (niet gecontroleerd) op ma, 16-7-2018 - 10:54

Alcoholverbod voor alle verkeersdeelnemers!
Zerotolerance!

Door Hans (niet gecontroleerd) op do, 12-7-2018 - 23:33

Outlaw this the end,op alle gebieden.

Door T. Dijkstra (niet gecontroleerd) op do, 12-5-2016 - 13:35

Ben het er mee eens, temeer omdat ouderen vaak medicijnen hebben, en daar past geen alcohol bij.

Door Egbert Kattenberg (niet gecontroleerd) op zo, 3-4-2016 - 23:36

Wat mij opvalt is dat er gereageerd wordt: "wat een betutteling" en "laat die mensen toch". Persoonlijk vind ik dit de meest belachelijke (zeg maar gerust beroerde, want hier valt niets te lachen) reacties die je je maar kunt indenken. Het heeft mij tijden ziekenhuis en revalidatie gekost nadat een beschonken bestuurder van zo'n ding mij aan reed. Overigens heb ik van die man nooit meer iets vernomen, dus dat stukje fatsoen ontbreekt ook nog. Je bent verkeersdeelnemer dus 0,0 procent op!

Door L.Spaans. (niet gecontroleerd) op vr, 1-4-2016 - 21:42

1 aprilgrap ?

Door Aat42 (niet gecontroleerd) op vr, 1-4-2016 - 20:11

Beste N.v.d. Meule,

Wat begrijpt u niet van de stelling? Om uw geheugen op te frissen; de stelling: "Er moet een alcoholverbod komen voor bestuurders van scootmobielen". Leest u in deze stelling het woord ouderen? Ik dacht het niet. Uw reactie raakt dus kant noch wal. Dat wilde ik u even laten weten. Voor de volledigheid mag ook worden vermeld dat niet alleen ouderen gebruik maken van scootmobiels maar ook onnoemelijk veel gehandicapte jongeren. Ook voor deze mensen geldt de stelling.

Door Corneel Hendriks (niet gecontroleerd) op do, 31-3-2016 - 18:37

Persoonlijk vind ik dat alle bestuurders die aan het verkeer deelnemen zich vrij moeten houden van alcohol. Van scatebordbestuurders tot scootmobielrijders en van fietsers tot buschauffeurs. En ook het gebruik van alle soorten van mobiele telefoons, tablets en andere apparaten die de aandacht kunnen afleiden van de bestuurder moeten ook voor alle bestuurders verboden worden. En zelfs het zogenaamde handsfree bellen moet tot een minimum beperkt, want ook dat leidt vaak af van de noodzakelijke aandacht van het omringende verkeer.

Door koster d (niet gecontroleerd) op do, 31-3-2016 - 18:09

als je op de opbenbare weg bent met welk vervoermiddel ook of zelfs zonder vervoer middel moet je geen alcohol gebruiken.wat jezelf niet wilt overkomen moet je een ander ook niet aandoen of aan bloodstellen

Door Aat42 (niet gecontroleerd) op do, 31-3-2016 - 16:45

Beste N.van der Meule...,

Waar leest u, en met u allen die spreken over betutteling van ouderen, dat de stelling gaat over oudere bestuurders van scootmobielen. Ik niet, sterker nog, ik lees dat het gaat over mensen die zich op een scootmobiel in de openbare ruimte bewegen. In het artikel wordt gesproken over het feit dat alcohol een heviger effect heeft op ouderen en dat mag als een bekend gegeven worden beschouwd. Er wordt niet gesproken over oudere scootmobielgebruikers. Nieuwsfeitje: er zijn ook onnoemelijk veel jongeren die gebruik maken van een scootmobiel. Ook voor hen is dit artikel bestemd. Maar ja, lezen wat er staat lijkt tegenwoordig niet meer mogelijk.

Door Rupert (niet gecontroleerd) op do, 31-3-2016 - 16:26

Vreemd dat er nog steeds mensen zijn die maatregelen om de veiligheid in het verkeer te vergroten betutteling noemen.
Overigens zijn er nogal wat scootmobiel rijders die zich al dan niet beschonken misdragen: scheuren over de stoep, in het winkelcentrum, ja zelfs in de winkels; op al die plekken loop je kans door deze figuren geschept te worden.