Stelling: ik eet minder koolhydraten om op gewicht te blijven

Koolhydraten
Getty Images

Suikers en zetmeel zijn koolhydraten die een belangrijke bron van energie zijn voor het lichaam. De Gezondheidsraad adviseert dat wie gezond wil eten, minimaal 40% van zijn energie uit koolhydraten haalt. Echter, van te veel koolhydraten kun je last krijgen van obesitas. Vermijdt u ze?

Ik eet minder koolhydraten om op gewicht te blijven.

Keuzen
Auteur 
  • David de Wilde

Reactie toevoegen

Comment

  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Reacties

Eigenlijk zou iedereen een helm m op de fiets moeten dragen. Maar eigenlijk juist de jongeren want als die hersenletsel oplopen, hebben zij een groter deel van hun leven er last van.

Ieder mens is anders maar dit werkt voor mij heel goed en is makkelijk vol te houden, veel beter dan calorie arm. Ben inmiddels bijna 20 kg kwijt dus voor mij geen onzin!

Ik eet al een half jaar geen koolhydraten meer en ben inmiddels 10 kg afgevallen. Het gaat heel langzaam, maar het werkt wel!

Klinkklare onzin, want oorzaken van obesitas liggen op heel andere vlakken. Dat is in een korte ruimte zoals hier, niet in zijn volledigheid
uit te leggen en dat kan ook de Gezondheidsraad niet. Mijn advies: laat je goed onderzoeken, vooral innerlijke organen, bloed enz. en neem een goede therapeut, want div. keren is al gebleken dat de echte oorzaken geestelijk zijn, vanuit de vroege jeugd.
Een bordje pasta of patatje soms, maakt dan het verschil niet: een goed onderzoek en goede desk. hulp juist wel.

Zolang ik mijn beweegpatroon niet verander hoef ik ook mijn koolhydraten inname niet te veranderen om op gewicht te blijven.

Zolang ik mijn beweegpatroon niet verander hoef ik ook mijn koolhydraten inname niet te veranderen om op gewicht te blijven.

wil wel wat aan gewicht toenemen. Veel koolhydraat rijk eten ?

bloedglucose is te hoog, kans op diabetes type 2.
om op gewicht te blijven moet ik meer eiwitrijke voeding gebruiken.
uiteraard ook voldoende bewegen.

Als je "alleen !!" volkorenbrood en gekookte aardappelen eet dan heb je een koolhydraat-rijk eten. Maar hoeveel kan je daar van eten totdat je honger is gestild ? Echter, we eten dat helemaal "anders" zoals patat, chips, zwaar belegde witbrood enz. Wat is dan de werkelijke oorzaak van mogelijk obesitas ?

Onzin