Stelling: Ik ga de corona-app downloaden

CoronaMelder, de officiële app van de Nederlandse overheid, is nu te downloaden. Wie de app heeft, kan worden gewaarschuwd als hij of zij in contact is geweest met iemand die corona heeft. Gaat u de app downloaden?

UPDATE: De redactie van PlusOnline heeft uw reacties gelezen. De meest voorkomende vragen zijn op een rijtje gezet en worden hier beantwoord >>

De app werkt tot 1 september nog niet optimaal. CoronaMelder wordt in eerste instantie namelijk getest in Drenthe, Overijssel en delen van Gelderland, maar omdat de app niet alleen in die regio's kan worden uitgebracht, kan iedereen in heel het land hem al op zijn telefoon zetten.

Snel actie ondernemen

CoronaMelder is vrijwillig. Iedereen mag zelf bepalen of hij of zij de app ook daadwerkelijk gaat downloaden. Voorstanders hopen sneller te weten te komen of ze gevaar lopen. Daardoor kunnen ze vlug actie ondernemen en geen anderen besmetten.

Roekeloos

Sceptici stellen dat het nog onduidelijk is wat de gevolgen van de app zijn. 'Ik vraag me ook af voor wat voor gedragsveranderingen deze app gaat zorgen. Gaan we roekelozer om met de maatregelen omdat we denken: de app waarschuwt me toch wel? Mag je niet meer bij je familie op bezoek omdat je de app niet hebt geinstalleerd en zij dat een risico vinden?', aldus techjournalist Daniël Verlaan van RTL Nieuws.

Tracking-app

Een veelgenoemd kritiekpunt de afgelopen tijd is ook: moeten we wel massaal een tracking-app van de overheid willen? Voor sommige mensen is het, ondanks dat de app zonder persoons- en locatiegegevens werkt, een reden om CoronaMelder niet te downloaden. Verlaan: 'Misschien wil je nooit een tracking-app van de overheid, hoe privacyvriendelijk ook.'

Lees hier meer over CoronaMelder

Gaat u de app op uw telefoon zetten? Reageer op onze stelling.

Reactie toevoegen

425 Comments

Door Henna (niet gecontroleerd) op vr, 25-9-2020 - 16:56

@ An: een complotdenker ben ik allerminst en op Facebook zit ik nooit, net als bij wedstrijden. Maar een corona-app wil ik niet, omdat er geen enkele privacy-garantie op is en technisch nog veel onvolkomenheden. U gaat van veel aannames uit, maar zo werkt het niet. Die app trouwens ook niet en met onze halfslachtige regering ook niet.
Er zijn nog steeds veel te weinig tests en hulpmiddelen en onduidelijkheden en regels voor handhaven, die zijn veel urgenter, ook de komende maanden.

Door An (niet gecontroleerd) op vr, 25-9-2020 - 09:28

Iedereen geeft zonder nadenken gegevens op Facebook ,bij bestellen, wedstrijden enz .Maar bij zoiets belangrijks als een Corona app vinden we het ineens eng.Onzin,zo’n app is een onwijs goed hulpmiddel . Jammer dat er zoveel complotdenkers zijn ,dan werkt de app helaas niet

Door Mirjam vd maat (niet gecontroleerd) op do, 24-9-2020 - 08:31

Waar blijft mijn privacy

Door Mirjam vd maat (niet gecontroleerd) op do, 24-9-2020 - 08:31

Waar blijft mijn privacy

Door Anne (niet gecontroleerd) op wo, 23-9-2020 - 19:12

Hell no! Geen haar op mijn hoofd die daaraan denkt.

Door Loeske (niet gecontroleerd) op wo, 23-9-2020 - 14:33

Je hebt geen idee hoe dicht je bij de waarheid zit...!

Door Mirella (niet gecontroleerd) op di, 22-9-2020 - 23:37

Ongelooflijk dat iedereen zonder na te denken WhatsApp installeert en gebruikt terwijl je daar geen enkele privacy hebt maar geen anonieme Corona wil gebruiken.

Door Anjo (niet gecontroleerd) op di, 22-9-2020 - 22:45

Volgens veel mensen weet de overheid al veel en heb je helemaal geen privé meer. Welk privé wilt U dan nog. Iedereen krijg zijn salaris of uitkering gestort op de bankrekening. We betalen met pasjes, we komen om in de pasjes, anders krijg je nergens ook maar iets van voordeel. De belasting weet beter dan u wat er binnen komt, want u krijgt pas een voorbedrukte aanslag als ze geld van u krijgen, er is dan allang uitgerekend of ze iets krijgen of niet, want niet, wordt er niet eens een brief naar u gestuurd. Energiemij. weten precies hoe u stookt of gas of wat dies meer zij verbruikt. Kinderen moeten direkt na hun geboorte aangegeven worden enz enz. Lidmaatschappen van het een of ander, facebook, hoezo dan privacy. Tenzij je aan de fout kant van de wet zit, dan wil het nog wel eens lukken dat u kunt onderduiken en dat kost behoorlijk veel geld en wie heeft dat ?

Door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 22-9-2020 - 21:22

Mijn i phone kan het niet

Door AMM Jeannet Mulder (niet gecontroleerd) op di, 22-9-2020 - 19:57

Beeldbellen nee, geen voorstander van, tenzij je huisarts je gezondheid/situatie kent; nooit klakkeloos de huisarts belasten. Niet in gesloten ruimte verkeren; ventilatie!
Altijd ZELF weerstand opbouwen; dagelijks lopen/fietsen/BEWEGEN; gezond eten; RIVM voorschriften naleven, geen OV tenzij strikt noodzakelijk.
Slechts arts bellen bij verschijnselen die er op kunnen wijzen: is misschien corona; gezond verstand gebruiken.