Stelling: Ik ga een mondkapje dragen in de supermarkt, ook al is dat niet verplicht

Inwoners van Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam en Den Haag hebben het dringende advies gekregen om in alle openbare binnenruimtes een mondkapje te gaan dragen. Bent u van plan om ook in uw eigen woonplaats een gezichtsmasker op te zetten in supermarkten, winkels en andere openbare ruimtes?

In de vier genoemde steden wordt het dragen van een mondkapje niet verplicht, maar instellingen mogen u wel aan de deur weigeren als u geen mondmasker draagt.

Lockdown voorkomen

Op alle andere plekken in ons land geldt dat advies niet. Maar op Twitter laten mensen weten tóch een mondkapje te gaan dragen in de supermarkt, horeca of in het museum. Nu de besmettingen snel oplopen, nemen zij het liefst het heft in eigen handen en dragen uit voorzorg op plekken waar de anderhalvemeter niet gehandhaafd kan worden, een mondkapje. Sommige mensen laten op Twitter weten dat zij koste wat kost een tweede lockdown willen voorkomen.

Reactie toevoegen

481 Comments

Door not (niet gecontroleerd) op za, 7-11-2020 - 02:08

Stof mondkapje beschermd niet tegen infecties/virussen zoals corona. daarvoor zijn de ''gaatjes'' van de stof te groot. evenals het dragen van een mondkapje ; er zijn uitzonderingen voor (zoals chronisch zieken en begeleiders ivm spraaklezen). hysterie is alom helaas. ik zie mensen met mondkap veel minder/geen afstand houden. in veronderstelling dat ze ''veilig'' zijn omdat ze een mondkapje dragen. ook veel smerige blikken en hatelijke opmerkingen, zonder dat je zelf iets hebt gezegd/gedaan. absurd!

Door Hans Mentink (niet gecontroleerd) op ma, 2-11-2020 - 16:34

Veiligheid voor alles. Kleine moeite een mondkapje.

Door Gerrie (niet gecontroleerd) op ma, 2-11-2020 - 13:22

solidariteit met z'n allen.

Door Andre Rodenburg (niet gecontroleerd) op ma, 2-11-2020 - 12:08

ook als het mondkapje niet helemaal beschermd, wil ik het toch dragen in openbare ruimtes alleen al om te waarschuwen LET OP HET CORONA VIRUS IS NOG NIET WEG DUS HOUDT AFSTAND.

Door Andre Rodenburg (niet gecontroleerd) op ma, 2-11-2020 - 11:59

ook als het mondkapje niet helemaal beschermd, wil ik het toch dragen in openbare ruimtes alleen al om te waarschuwen LET OP HET CORONA VIRUS IS NOG NIET WEG DUS HOUDT AFSTAND.

Door Angelique (niet gecontroleerd) op ma, 2-11-2020 - 11:41

Ik ben een gezonde vrouw en houd me al maanden keurig aan de regels met 18 uur in mijn huiskamer werken en mezelf eenzaam voelen. Als ik niet ziek ben kan ik ook niemand ziek maken, ik respecteer degene met een mondkapje omdat ik ook niet ziek van hun wil worden. De ander halve meter vind ik normaal in tijden van het griepseizoen maar een mondkapje verplicht voor gezonde mensen vind ik te ver gaan

Door Tonio (niet gecontroleerd) op ma, 2-11-2020 - 09:47

Alle beetjes helpen!

Door Mevr M (niet gecontroleerd) op zo, 1-11-2020 - 22:34

Ben banger voor de mensen met mondkapje, dan corona.
Dit is politiek en inmiddels goed geld aan te verdienen, we zullen zeker met corona rekening moeten houden.
Maar ik hoop dat de hysterie snel voorbij is

Door Mvr M (niet gecontroleerd) op zo, 1-11-2020 - 22:30

De adem die iemand uitblaast met ademen is afval.
En die adem je weer in, voor velen kan dit funest zijn.En agressief gedrag is nergens voor nodig, overigens houd ik mij prima aan de basis regels.

Door Mevr M (niet gecontroleerd) op zo, 1-11-2020 - 22:26

Baat het niet schadelijk is het zeker