Stelling: ik koop mijn groente en fruit het liefst onverpakt

Veel consumenten ergeren zich aan verpakte groente in de supermarkt en vinden het plastic om de komkommers overbodig. Deze verpakkingen hebben echter ook een functie. Wat is uw mening? Koopt u uw groente en fruit liever onverpakt?

Terugdringen verpakkingsafval

Wanneer u naar de groenteboer gaat zult u weinig verpakkingen aantreffen. Een voordeel hiervan is dat u precies zelf kunt bepalen hoeveel aardappelen, uien of snijbonen u meeneemt. Ook kunt u de beste eruit pikken. Daarnaast draagt u uw steentje bij aan het milieu het het terugdringen van verpakkingsafval. We gebruiken immers ontzettend veel plastic met z'n allen. Maar zijn de verpakkingen om groente en fruit zo slecht?

Houdbaarheid en productinformatie

Het plastic biedt bescherming tijdens het vervoer. Bovendien is de groente langer houdbaar. Ook is de miliebelasting van de verpakking in de meeste gevallen een stuk kleiner dan de milieubelasting van het product zelf. Verder koopt de consument liever een voordeelverpakking dan een portieverpakking. Al kan dit laatste wel erg handig zijn voor kleine huishoudens en wordt voedselverspilling voorkomen. Tot slot weten we graag wat we eten. Bij een product zonder verpakking mist de productinformatie.

Wat vindt u?

Er zijn steeds meer supermarkten die groente- en fruitsoorten onverpakt aanbieden. Bent u hier groot voorstander van? Of ziet u de voordelen van verpakkingen? Breng uw stem rechtsboven uit en reageer of like de Plus Magazine Facebookpagina en praat mee!

 

 

Bron(nen):
  • NOS.nl, Nu.nl

6 Comments

Door J.Olfers (niet gecontroleerd) op do, 9-7-2015 - 15:02

Verpakt is wel zo prettig voor de klant. Geen groenten afval in je tas. En wat het milieu betreft,veel mensen weten nog steeds de afvalbakken niet te vinden op straat!!!!!! Dan gooi je het toch lekker neer!

Door Peter Jongen (niet gecontroleerd) op do, 9-7-2015 - 12:16

Wel verpakt. Losse groenen zit iedereen en met zijn handen vol microben uit te zoeken wat het mooiste en beste is. Daardoor de vele ziektes.

Door g.c. van eybergen (niet gecontroleerd) op do, 9-7-2015 - 10:09

onverpakt?? en dan maar graaien met z'n allen??

Door p.v.riet (niet gecontroleerd) op do, 9-7-2015 - 10:03

zou het liefst onverpakt kopen, maar kijk eens in de supermarkt, iedereen moet alles eerst even voelen, zint het net wordt het teruggelegd. Voor groentes is dat niet erg, maar neem zacht fruit, men pakt het knijpt er eens in, is het nog te hard wordt het teruggelegd, alleen in korte tijd staan de vingers duidelijk zichtbaar, dat gaat dan heel snel achteruit, gevolg weggooien, is niet toonbaar meer en dus onverkoopbaar. Dezelfde mensen die dat fruit zo gepakt hebben zeggende dag erop dat het fruit slecht is, allemaal plekken, dat soort fruit kan echt alleen verpakt aangeboden worden, men wil gaaf fruit, prima, behandel het dan ook goed, zoals de teler dat ook gedaan heeft

Door Wil (niet gecontroleerd) op do, 9-7-2015 - 09:48

Beetje raar dat zoveel mensen onverpakt groenten en fruit willen. Het lijkt mij vrij onhygiënisch en als iedereen in het fruit gaat knijpen om het beste exemplaar er uit te pikken, nou dat is ook allemaal niet bevorderlijk voor de kwaliteit.
In het buitenland (Italië) hebben we dit wel gezien, maar daar liggen tenminste nog plastic handschoenen.

Door A.M.Merkx (niet gecontroleerd) op do, 9-7-2015 - 09:43

Groente en fruit verpakt of niet?

Hangt er van af.
Portie goed? Dan verpakt.
Handig als je alleen bent
Handig als je 87 jaar bent.
Niet meer kunt koken, vanwege staan en/of allerlei aandoeningen.
Jammer om veel weg te gooien.
Verpakt blijft langer goed en fris.etc.