Stelling: ik ontvang graag reclamefolders aan huis

Het aantal reclamefolders dat aan huis wordt bezorgd, daalt hard. In 2013 ontving een huishouden gemiddeld 37 folders per week, nu nog ‘maar’ 30. Krijgt u nog reclamefolders, of bekijkt u alle aanbiedingen via het internet?

Folderverspreider Spotta wijt de daling van het aantal reclamefolders aan de economische crisis van de afgelopen jaren. Verschillende detailhandels die veel via reclamefolders adverteerden, moesten hun deuren sluiten, zoals V&D en Kijkshop. Ook supermarkt C1000, die veel gebruik maakte van folders, bestaat niet meer.

Een andere reden is de toename van het aantal ‘nee-nee’-stickers op brievenbussen: ruim 140.000 woningen hebben de afgelopen vijf jaar zo’n sticker gekregen.
Sinds het begin van de economische crisis in 2008 is het aantal folders dat jaarlijks gedrukt werd, gedaald met 2,5 miljard: van 12,5 naar 10 miljard. Toch zijn er ook bedrijven die de folders als nieuwe manier van adverteren gebruiken: onlangs zijn Action en Hornbach toegevoegd aan het standaard folderpakket.

Toestemming in Amsterdam

In Amsterdam mogen folders alleen bezorgd worden als er op de deur een ‘ja-ja’-sticker zit. Hierdoor is het aantal bezorgde folders in de hoofdstad enorm gedaald. Een paar jaar geleden had de helft van de Amsterdamse woningen een ‘nee-nee’-sticker. Door invoering van de ‘ja-ja’-sticker, ontvangt nu nog maar 30 procent van de woningen reclamefolders.

Wat vindt u?

Ontvangt u graag nog reclamefolders aan huis? Of vindt u dit zonde van het milieu omdat u de aanbiedingen ook gewoon via internet kunt bekijken? Laat het ons weten.

Bron(nen):

28 Comments

Door Hans pijpers (niet gecontroleerd) op za, 20-10-2018 - 20:29

Wil graag de folders uit de buurt ontvangen

Door Wil (niet gecontroleerd) op wo, 29-8-2018 - 14:12

Ik heb door de verregaande digitalisering steeds meer klachten, muisarm e.d. maar ook rugklachten. Het is erg slecht voor je lijf om veel achter de pc of tablet te zitten.
Alles moet tegenwoordig via internet, maar dat is helaas door de pijn vaak niet mogelijk.

Door Alida (niet gecontroleerd) op za, 4-8-2018 - 13:08

Als ik even wat in wil zien op mijn tijd,en niet de PC hoef aan te zetten,is dat prettig,en het geeft rust

Door Jesina (niet gecontroleerd) op wo, 1-8-2018 - 18:27

Liefst alleen de plaatselijke folders.

Door cobie breeve (niet gecontroleerd) op vr, 27-7-2018 - 18:21

folders leuker dan internet

Door W.L.A. Köhler (niet gecontroleerd) op wo, 18-7-2018 - 13:16

Ik ontvang graag allerlei folders want ik krijg verder geen post. Zo heb ik toch een volle bak en heb ik wat te lezen. Anders gaat de tijd ook niet voorbij.

Door ch.batist@gmail.com (niet gecontroleerd) op ma, 9-7-2018 - 09:37

Leuk alles even te bekijken,maar geselecteerd zou prettiger zijn,kan niet omdat smaken verschillen. Voor mij hoeven bedden,keukens e.d. niet bijv.

Door Ad Koster (niet gecontroleerd) op do, 5-7-2018 - 16:50

Op het scherm heb je geen goed overzicht van de aanbiedingen.
Een folder en een boek lees ik liever van papier.
Als je een produkt in een E-folder wilt bekijken, moet je doorklikken en het daarna weer sluiten. Op papier zie alles gelijk.

Door Theo Westra (niet gecontroleerd) op do, 5-7-2018 - 16:24

Papierverspilling! Milieuvervuiling. Onzin.

Door Ryanne (niet gecontroleerd) op do, 5-7-2018 - 15:12

Liever zou ik de folders gewoon bij de bibliotheek of gemeentehuis ophalen. Dan ben je er van verzekerd dat je ze krijgt en op tijd. Halverwege de week komen ze bij ons in de bus, of helemaal niet!