Stelling: Ik verstuur dit jaar meer kerstkaarten dan normaal

Door de digitalisering stuurt lang niet iedereen vrienden en familie nog een kerstkaart. Misschien doet u dat vanwege de coronacrisis dit jaar juist wel, als extra steuntje in de rug. Hoe zit dat bij u?

Door de coronamaatregelen is het waarschijnlijk niet mogelijk om al uw vrienden en familie te zien tijdens de feestdagen. Dat kan een reden zijn om een kaartje te sturen. Misschien stuurt u zelfs naar méér mensen dan normaal een kerstkaart.

Of stuurt u überhaupt geen kerstkaarten (meer)? In een peiling op deze site van drie jaar geleden zei elf procent van de 6.000 Pluslezers tegenwoordig geen kaarten meer te sturen.

Wat doet u dit jaar? Reageer op onze stelling.

Reactie toevoegen

37 Comments

Door Willie (niet gecontroleerd) op do, 14-1-2021 - 23:49

Via WhatsApp kerst en nieuwjaars wensen verstuurd dit omdat postzegels te duur zijn geworden en de post ook nog eens te laat bezorgd word.

Door Russell (niet gecontroleerd) op do, 10-12-2020 - 21:47

Helemaal mee eens, de kaarten zijn best goedkoop of je maakt het zelf. Maar de postzegels dat is niet te doen. Veel te duur! En de brieven bus staat veel te ver weg.

Door Ermela (niet gecontroleerd) op di, 8-12-2020 - 00:36

Meer kaarten, meer Whatsappjes, meer telefoontjes dit jaar. Door, vanwege het coronavirus, als gepensioneerde niet kunnen uitoefenen van vrijwilligerstaken toch goede contacten te onderhouden, is aandacht als een warme deken om mensen heen. Tegelijk ben ik dan creatief bezig door kaarten met een persoonlijke tint te maken.

Door Greetje (niet gecontroleerd) op ma, 7-12-2020 - 18:32

Ik stuur dit jaar meer kaarten dan andere jaren. Hoe leuk is het om post te krijgen van die mensen die je dit jaar niet of nauwelijks gezien hebt en waar voorlopig nog geen verandering in komt? De kaarten hoeven niet duur of luxe te zijn, het gaat om t idee. PostNL zou om deze reden de kerstzegels extra goedkoop moeten maken en ook in t nieuwe jaar nog even moeten wachten met de aangekondigde prijsverhoging, dan blijven er meer mensen leuke oost sturen.

Door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 6-12-2020 - 22:27

Geen kaarten

Door Anneke Westerhoff (niet gecontroleerd) op za, 5-12-2020 - 16:44

ik stuur inderdaad meer kaarten omdat ik enkele mensen nu niet kan ontmoeten

Door hans (niet gecontroleerd) op vr, 4-12-2020 - 17:38

het is leuk om de kaarten te schrijven , het is persoonlijker bewaar ze voor de grote verschillen van kaart en het is gegund.

Door Wouters (niet gecontroleerd) op vr, 4-12-2020 - 16:29

Weliswaar digitale kerstkaarten ! Die keuze zat er niet bij.....

Door Marianne (niet gecontroleerd) op vr, 4-12-2020 - 15:50

Nu POSTNL nog om meer brievenbussen te plaatsen. Dan kunnen ook ouderen makkelijk hun brieven en kaarten op de bus doen!

Door Francis (niet gecontroleerd) op vr, 4-12-2020 - 15:50

Ik maak mijn kerstkaartjes zelf, en vind het nog steeds leuk om een kaartje te sturen of te krijgen, ook met verjaardagen en ziekte enz. Wordt altijd erg gewaardeerd.