Stelling: Ik verstuur dit jaar meer kerstkaarten dan normaal

Door de digitalisering stuurt lang niet iedereen vrienden en familie nog een kerstkaart. Misschien doet u dat vanwege de coronacrisis dit jaar juist wel, als extra steuntje in de rug. Hoe zit dat bij u?

Door de coronamaatregelen is het waarschijnlijk niet mogelijk om al uw vrienden en familie te zien tijdens de feestdagen. Dat kan een reden zijn om een kaartje te sturen. Misschien stuurt u zelfs naar méér mensen dan normaal een kerstkaart.

Of stuurt u überhaupt geen kerstkaarten (meer)? In een peiling op deze site van drie jaar geleden zei elf procent van de 6.000 Pluslezers tegenwoordig geen kaarten meer te sturen.

Wat doet u dit jaar? Reageer op onze stelling.

Reactie toevoegen

40 Comments

Door elizabeth (niet gecontroleerd) op di, 16-3-2021 - 18:06

Een kaart moet je zien als een cadeautje voor je vrienden, dat je aan hun denkt, de postzegels zie ik als een Feestje, koop meestal Vogel postzegels,omdat het zo mooi oogt. Ik vind de kerst postzegels zo rommelig.niet mooi genoeg.

Door elizabeth (niet gecontroleerd) op di, 16-3-2021 - 18:05

Een kaart moet je zien als een cadeautje voor je vrienden, dat je aan hun denkt, de postzegels zie ik als een Feestje, koop meestal Vogel postzegels,omdat het zo mooi oogt. Ik vind de kerst postzegels zo rommelig.niet mooi genoeg.

Door Akky Bron (niet gecontroleerd) op zo, 14-3-2021 - 12:39

Wat extra aandacht in deze bijzondere tijd is geen overbodige luxe!! Gezellig bijkletsen metelkaar is al beperkter,hoewel de digitale contacten nu een uitkomst zijn.Ikzelf maak erveel gebruik van.Alleen er blijft altijd een groep over die je niet via deze manier bereiken kan
Een klein gebaar om toch een kaartje te sturen.
Het geeft niet alleen de ontvang(ster) een goed gevoel,je worddt er zelf ook blij van!!

Door Willie (niet gecontroleerd) op do, 14-1-2021 - 23:49

Via WhatsApp kerst en nieuwjaars wensen verstuurd dit omdat postzegels te duur zijn geworden en de post ook nog eens te laat bezorgd word.

Door Russell (niet gecontroleerd) op do, 10-12-2020 - 21:47

Helemaal mee eens, de kaarten zijn best goedkoop of je maakt het zelf. Maar de postzegels dat is niet te doen. Veel te duur! En de brieven bus staat veel te ver weg.

Door Ermela (niet gecontroleerd) op di, 8-12-2020 - 00:36

Meer kaarten, meer Whatsappjes, meer telefoontjes dit jaar. Door, vanwege het coronavirus, als gepensioneerde niet kunnen uitoefenen van vrijwilligerstaken toch goede contacten te onderhouden, is aandacht als een warme deken om mensen heen. Tegelijk ben ik dan creatief bezig door kaarten met een persoonlijke tint te maken.

Door Greetje (niet gecontroleerd) op ma, 7-12-2020 - 18:32

Ik stuur dit jaar meer kaarten dan andere jaren. Hoe leuk is het om post te krijgen van die mensen die je dit jaar niet of nauwelijks gezien hebt en waar voorlopig nog geen verandering in komt? De kaarten hoeven niet duur of luxe te zijn, het gaat om t idee. PostNL zou om deze reden de kerstzegels extra goedkoop moeten maken en ook in t nieuwe jaar nog even moeten wachten met de aangekondigde prijsverhoging, dan blijven er meer mensen leuke oost sturen.

Door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 6-12-2020 - 22:27

Geen kaarten

Door Anneke Westerhoff (niet gecontroleerd) op za, 5-12-2020 - 16:44

ik stuur inderdaad meer kaarten omdat ik enkele mensen nu niet kan ontmoeten

Door hans (niet gecontroleerd) op vr, 4-12-2020 - 17:38

het is leuk om de kaarten te schrijven , het is persoonlijker bewaar ze voor de grote verschillen van kaart en het is gegund.