Stelling: ik verwacht van jonge mensen dat ze voor me opstaan in de trein

Getty Images

De NS maakt zich op voor een recorddrukte in de treinen. Verwacht u van jonge mensen dat zij voor u gaan staan als er geen zitplaats meer is?

Naar verwachting zullen zo'n 35 miljoen mensen de trein nemen in september. Vorig jaar ging het om ruim 33 miljoen reizigers. September is altijd een drukke maand omdat de vakanties voorbij zijn. Volgens de NS komt het ook door de 'aantrekkende economie' en de 'dalende werkloosheid'.

'Hoort erbij, net als files'

Om overvolle treinen tijdens de spits zoveel mogelijk tegen te gaan, zijn er dit jaar 58 nieuwe treinen met 200 rijtuigen op het spoor. Ook is het onderhoudsprogramma aangepast om meer rijdend materieel ter beschikking te hebben. De NS benadrukt dat er nu meer treinen dan ooit rijden op het Nederlandse spoor. Toch zal er tijdens de spits niet voor iedereen plek zijn om te zitten. "Dat hoort er nu eenmaal bij, net als files op de weg", aldus de NS.

Uw mening

De kans is dus groot dat u in september geen zitplaats kunt vinden in de trein. Verwacht u van jonge mensen dat zij ruimte voor u maken? Stem eens of oneens en laat onderaan een reactie achter.