PlusOnline.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord

Stelling: ik verwacht van jonge mensen dat ze voor me opstaan in de trein

De NS maakt zich op voor een recorddrukte in de treinen. Verwacht u van jonge mensen dat zij voor u gaan staan als er geen zitplaats meer is?

Naar verwachting zullen zo'n 35 miljoen mensen de trein nemen in september. Vorig jaar ging het om ruim 33 miljoen reizigers. September is altijd een drukke maand omdat de vakanties voorbij zijn. Volgens de NS komt het ook door de 'aantrekkende economie' en de 'dalende werkloosheid'.

'Hoort erbij, net als files'

Om overvolle treinen tijdens de spits zoveel mogelijk tegen te gaan, zijn er dit jaar 58 nieuwe treinen met 200 rijtuigen op het spoor. Ook is het onderhoudsprogramma aangepast om meer rijdend materieel ter beschikking te hebben. De NS benadrukt dat er nu meer treinen dan ooit rijden op het Nederlandse spoor. Toch zal er tijdens de spits niet voor iedereen plek zijn om te zitten. "Dat hoort er nu eenmaal bij, net als files op de weg", aldus de NS.

Uw mening

De kans is dus groot dat u in september geen zitplaats kunt vinden in de trein. Verwacht u van jonge mensen dat zij ruimte voor u maken? Stem eens of oneens en laat onderaan een reactie achter.

Trefwoorden:

Reactie toevoegen

55 Comments

Door Jos Sparreboom (niet gecontroleerd) op di, 19-9-2017 - 11:35

Ik verwacht van de NS dat iedereen nu zo langzamerhand kan zitten. In de jaren 60 reed er in Japan elke 3,5 minuten een trein op drukke trajecten in de spits. Nu juicht de NS dat ze elke 5 minuten van plan zijn te gaan rijden....

Door Ellen (niet gecontroleerd) op di, 19-9-2017 - 09:18

Ik vind dat opstaan voor iemand niemand misstaat ongeacht leeftijd handicap zwangerschap of gewoon doodmoe zijn

Door Mariolka (niet gecontroleerd) op zo, 17-9-2017 - 23:57

Het is puur opvoeding questie en klein beetje inschatting situaties, ik zie zo vaak stoelen bezet door tassen en bagages , er zijn uitgestrekte benen op, voeten dat leunen over , tenzijn iemand naast staa, niet netjes en te vrij gedraag.

Door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 17-9-2017 - 21:16

In Praag staan alle jonge mensen op in het openbaar vervoer voor ouderen. het wordt ook vermeld in de trein/bus/tram. Heel plezierig en beschaafd. Zou in Nederland ook gedaan moeten worden.

Door leny (niet gecontroleerd) op zo, 17-9-2017 - 14:55

Ik reis regelmatig met de trein. Het valt mij op dat er zoveel aardige goed opgevoede jonge mensen zijn. Als ik een plaats krijg aangeboden maak ik daar dankbaar gebruik van.Ik reis altijd buiten de spitsuren wat meer oudere zouden moeten doen. Ik ben 79 jaar en ben blij met een plaatsje in de trein.

Door Pieter (niet gecontroleerd) op za, 16-9-2017 - 12:51

Op korte afstanden van ongeveer 15 minuten kunnen mensen makkelijk staan in de trein en anderen op lange afstanden een zitplaats gunnen.

Door Maria (niet gecontroleerd) op do, 14-9-2017 - 16:29

Absoluut niet! Ouderwets! Een jonger iemand kan er slechter aan toe zijn en een zitplaats harder nodig hebben, een moeder met kinderen ook, of een zwangere vrouw.
Voor hen sta ik al járen op en blijf dat doen. Alle anderen bekijk ik op mijn gemak.

Door F.J.R. (niet gecontroleerd) op di, 12-9-2017 - 13:23

Voor een oudere, inschatting maak je zelf, sta je op. Doe je dat niet, ga dan naar
je huisarts. Sjonge jonge lol.

Door Edith Markus-albers (niet gecontroleerd) op di, 5-9-2017 - 22:24

Alleen samen met een huisarts

Door André Meijer (niet gecontroleerd) op di, 5-9-2017 - 14:32

Ik ben 72 jaar. Voor mij hoeft niemand op te staan! En als oik met de trein reis dan doe ik dat bewust buiten de spitsuren / dan hou ik rekening met mensen die jonger zijn en naar hun werk of onderwijs toe gaan. En als er dan toch mij een plaats wordt aangeboden, wijs ik dat meestal af. En gelijktijdig waardeer ik hun opvoeding.