Stelling: Ik vier dit jaar geen Sinterklaas

Het coronavirus drukt dit jaar een stempel op de sinterklaasviering. Het is nog niet duidelijk wat de maatregelen rond 5 december in ons land zijn, dus maken sommige Nederlanders geen plannen om het te vieren. Slaat u de sinterklaasviering ook over?

Vooralsnog stelt de overheid dat we thuis zo min mogelijk bezoek mogen ontvangen. Wie toch visite wil ontvangen, moet dat beperken tot maximaal één groep van twee personen per dag. Kinderen tot en met 12 jaar hoeven geen anderhalve meter afstand te houden.

Wie pakjesavond normaal gesproken met kinderen en kleinkinderen viert, zit al snel aan te veel personen in één huis. Voor sommige grootouders een reden om het feest dit jaar over te slaan. Ook zijn er Nederlanders die de focus van Sinterklaas naar Kerstmis verleggen, zo stelt Lootjestrekken.nl.

Online

Lang niet iedereen is van plan Sinterklaas dit jaar over te slaan. Vieren in een klein gezelschap met voldoende afstand tot elkaar, is namelijk wél mogelijk. En als dat niet kan, zijn er ook digitale oplossingen om toch pakjesavond te vieren. Bijvoorbeeld: cadeautjes naar elkaar opsturen en gedichten voorlezen via videobellen.

Stelling

Slaat u Sinterklaas dit jaar over, of niet? Reageer op onze stelling.