Stelling: ik zou de binnenstad vaker bezoeken wanneer ik geen parkeergeld hoef te betalen

Getty Images

De auto parkeren in de binnenstad is in veel steden erg duur. Retaildeskundige en bijzonder hoogleraar Cor Molenaar vindt dan ook dat steden perioden moeten invoeren waarin bezoekers gratis mogen parkeren. Zo krijgen winkeliers een steuntje in de rug. Wat vindt u? Brengt u vaker een bezoekje aan de binnenstad wanneer u gratis kunt parkeren? Breng uw stem uit en reageer!

In Cardigan, Wales, bezochten aanzienlijk meer mensen de stad nadat vandalen alle parkeermeters hadden gesloopt. Daaruit blijkt dat parkeerkosten een reden zijn om een stad niet of minder vaak te bezoeken. Volgens Cor Molenaar moeten bezoekers niet langer gestraft worden wanneer ze naar de binnenstad komen.

Parkeertarieven

Tegenstanders van het idee stellen dat parkeertarieven voor de meeste bezoekers geen rol spelen bij de keuze om een stad te bezoeken. Een goede mix van horeca, winkels en evenementen zorgen ervoor dat een stad aantrekkelijk is. Daarnaast is parkeren in veel gemeentelijke garages al goedkoper geworden.

Wat vindt u?

Zou u vaker een bezoekje brengen aan de binnenstad wanneer u gratis mag parkeren? Spelen parkeertarieven hierbij geen rol of gaat u sowieso nooit met de auto naar de stad? Breng rechtsboven uw stem uit en reageer of like de Plus Magazine Facebookpagina en praat mee!

Auteur 
  • Redactie
Bron 
  • De Telegraaf