Stelling: ik zou de binnenstad vaker bezoeken wanneer ik geen parkeergeld hoef te betalen

De auto parkeren in de binnenstad is in veel steden erg duur. Retaildeskundige en bijzonder hoogleraar Cor Molenaar vindt dan ook dat steden perioden moeten invoeren waarin bezoekers gratis mogen parkeren. Zo krijgen winkeliers een steuntje in de rug. Wat vindt u? Brengt u vaker een bezoekje aan de binnenstad wanneer u gratis kunt parkeren? Breng uw stem uit en reageer!

In Cardigan, Wales, bezochten aanzienlijk meer mensen de stad nadat vandalen alle parkeermeters hadden gesloopt. Daaruit blijkt dat parkeerkosten een reden zijn om een stad niet of minder vaak te bezoeken. Volgens Cor Molenaar moeten bezoekers niet langer gestraft worden wanneer ze naar de binnenstad komen.

Parkeertarieven

Tegenstanders van het idee stellen dat parkeertarieven voor de meeste bezoekers geen rol spelen bij de keuze om een stad te bezoeken. Een goede mix van horeca, winkels en evenementen zorgen ervoor dat een stad aantrekkelijk is. Daarnaast is parkeren in veel gemeentelijke garages al goedkoper geworden.

Wat vindt u?

Zou u vaker een bezoekje brengen aan de binnenstad wanneer u gratis mag parkeren? Spelen parkeertarieven hierbij geen rol of gaat u sowieso nooit met de auto naar de stad? Breng rechtsboven uw stem uit en reageer of like de Plus Magazine Facebookpagina en praat mee!

Bron(nen):

11 Comments

Door Frans (niet gecontroleerd) op vr, 8-6-2018 - 18:22

Vroeger bezochten we veel de binnenstad van Rotterdam, heel gezellig.
Echter al die parkeertarieven maken het er niet prettiger op. Vrij parkeren lijkt me geen goede zaak omdat velen dan hun vervoermiddel de gehele dag laten staan. Waarom niet 2 uur gratis parkeren overdag en na 18.00 gratis. Ik denk dat de middenstand er dankbaar voor zou zijn.

Door Dirk K (niet gecontroleerd) op ma, 17-8-2015 - 18:26

Wij gaan al vaak winkelen in een kleinere plaats in de buurt, waar je gratis kunt parkeren.

Door e.i.van de mortel (niet gecontroleerd) op vr, 14-8-2015 - 11:40

woon niet in het centrum maar wel 3 euro per uur in een woonbuurt van 9 tot 21 uur visite alleen op Zondag. het centrum kost 5 euro .in de stad krijg je eerder een ongeluk door aangereden te worden door een fietser .waar? Amsterdam.

Door A. Woestenberg (niet gecontroleerd) op do, 13-8-2015 - 14:35

Wij zouden zeker veel vaker de stad bezoeken wanneer wij geen parkeergeld hoefden te betalen.

Door Mieke B (niet gecontroleerd) op vr, 7-8-2015 - 00:35

Het verstandigste is te gaan winkelen in een plaats of buurt waar een blauwe zone is of waar je niet hoeft te betalen. Winkeliers komen dan in opstand. Zo dwing je de gemeente de tarieven te verlagen.

Door Irene de Kort-V... (niet gecontroleerd) op do, 30-7-2015 - 10:12

wij winkelen in Terneuzen omdat Hulst te duur met parkeren is
de steden zien het nog steeds als een melkkoe zo missen ze meer inkomsten toch?

Door Marian D. (niet gecontroleerd) op wo, 29-7-2015 - 12:45

In Roermond betaal je 3 Euro voor een hele dag!
Zo kan het ook, zeer klantvriendelijk.

Door Tobri (niet gecontroleerd) op vr, 24-7-2015 - 08:56

Ik denk dat het tijd wordt dat er voor ouderen gratis openbaar vervoer komt in alle steden, en niet, zoals nu alleen maar in bepaalde steden. Dat zou ook al een oplossing. En zoals met zoveel zaken, alles wat bij gemeenten is ondergebracht is potjes vullen, maar niet voor de zaken waar het voor bestemd is. In Utrecht hanteren ze belachelijke prijzen en zou het zeker een oplossing zijn om het parkeren bijv. al de helft goedkoper te maken.

Door A3jaan (niet gecontroleerd) op do, 23-7-2015 - 20:58

Helemaal gratis is leuk voor het personeelvan de winkels. Gewoon omlaag met het uurtarief en per 20 minuten parkeren afrekenen.

Door leo (niet gecontroleerd) op do, 23-7-2015 - 09:15

winkels met een slechte parkeer plek, b.v. slechte bestrating, extra hoge drempels betaal automaat zijn onprettig vooral als je ouder bent geworden.