Stelling: internet, vloek of zegen?

Getty Images

Internet bestaat 25 jaar en het leven is er veel makkelijker op geworden; u blijft makkelijker in contact met vrienden en u bent altijd op de hoogte. Maar uw privacy is ook in het geding en werkelijk iedereen zit tegenwoordig op zijn telefoon. Internet: een vloek of zegen?

Voordelen

U zit achter uw computer of tablet en dat ene product dat al zo lang op uw verlanglijstje staat, is natuurlijk zo besteld - en nog goedkoper dan in de winkel ook! En hoe leuk is het om de wereld te laten zien wat u aan het doen bent en hoe fantastisch uw vakantieverblijf is. Of een bericht sturen naar uw vriend of vriendin die aan de andere kant van het land woont. Ja, internet brengt zonder twijfel grote voordelen met zich mee.

Nadelen

Maar... er zijn ook nadelen. Misschien wel het grootste nadeel geldt uw privacy: wat doen al die bedrijven met uw gegevens? En wat als uw gegevens plotseling op straat liggen vanwege de activiteiten van een hacker? En kijk eens om u heen: de winkelstraten zijn leger dan tien jaar geleden, grote winkelketens gaan failliet en banen gaan verloren. En iedereen heeft alleen nog maar oog voor dat vermaledijde telefoonscherm - waar is het persoonlijke contact gebleven?

Wat vindt u: is internet wel zo'n zegen, of is het eigenlijk een vloek? We zijn benieuwd naar uw mening. Breng linksboven uw stem uit en laat hieronder een reactie achter.

Auteur