Stelling: katten zouden buiten niet los mogen lopen

De SGP in Kapelle gaat de strijd aan met loslopende katten. "Waarom zouden we een kat anders benaderen dan een hond?" vraagt lijsttrekker Marco Kleppe zich af. Bent u 't met hem eens?

In het verkiezingsprogramma van de plaatselijke partij staat dat beide dieren niet mogen loslopen in de openbare ruimte. Kleppe en zijn partijgenoten willen een discussie losmaken. Volgens hem zou het niet normaal moeten zijn dat een kat overal in en uit loopt en op veel plekken ook nog iets achterlaat. 

"Ik heb geen hekel aan katten", benadrukt de lijsttrekker van de SGP in Kapelle. "Integendeel, ik zie alleen al bij mijn ouders hoe leuk zo'n beestje kan zijn. Wat ik wel wil is een discussie over hoe mensen met deze dieren omgaan. Als je structureel je kat 's ochtends naar buiten jaagt om 's avonds laat naar binnen te halen, is er toch wat mis. Een huisdier moet wel een huisdier zijn."

Wat vindt u? Zouden katten inderdaad niet los moeten lopen, of gaat dit voorstel volgens u te ver? Breng uw stem uit en laat onderaan een reactie achter!

Bron: Omroep Zeeland

172 Comments

Door Henk Terpstra (niet gecontroleerd) op vr, 3-4-2020 - 10:57

Katten zijn vieze dieren. Vreten aan ratten en muizen. Vernietigen onze vogelstand. Ruim 10 jaar geleden 30 miljoen vogels. Vorig jaar 20 miljoen. Feit !!! Vervolgens likken ze hun vacht en de mens veegt over die vacht. Pakt met die zelfde hand een broodje, koekje en nootje. Lekker.
Een kat is bovenmatig vatbaar voor het Corona virus. Tel uit je winst.
Ben ik niet buiten geweest, ben ik wel ziek. Hoe kan dat nu???!!!

Door Schipper (niet gecontroleerd) op do, 2-4-2020 - 19:26

Katten zijn nachtdieren als wij slapen moorden zij!
Ook overdag binnenhouden in deze Corona tijd net als wij mensen. Iedereen moet zijn steentje bijdragen dus ook de poes----

Door Marianne Stroober (niet gecontroleerd) op do, 2-4-2020 - 19:09

Er heerst een kattenplaag in Nederland!
Heel goed dat iem daar iets aan wilt doen

Door Cora Mulder (niet gecontroleerd) op do, 2-4-2020 - 03:46

Henna, ik vroeg me al af bij lezing wat de SGP bezield om met zo’n (sorry, hoor) LUL-verhaal aan te komen. Mi. Dom en ongenuanceerd tov. Vrouwen, bekend vanaf de oprichting van deze mannenpartij.

Door Margriet (niet gecontroleerd) op wo, 1-4-2020 - 10:44

De vieze stinkende kattendrollen die ik elke week moet opruimen uit de tuin. Ik heb zelf geen kat maar heb wel last van een andermans kat

Door Janine (niet gecontroleerd) op wo, 1-4-2020 - 06:43

,, toen ik de mens leerde kennen....ben ik van de dieren gaan houden!!

Door Barny (niet gecontroleerd) op wo, 1-4-2020 - 02:36

Lekker zielig doen...om een katten keutel
..ik zie nooit katten keutels op de stoep en in mijn tuin..goedkope en mooie kat verjagende plantjes van paars tot geel die jaar na jaar terug komen. Mijn tuin vol gepropt..6 jaar geen kat gezien..maar mensen vergeten ook dat muizen liever in huizen wonen waar geen kat woont...

Door Catharina (niet gecontroleerd) op di, 31-3-2020 - 22:45

Als je katten hebt, heeft de buurt daar plezier van, dus niet!!!! Hou ze bij jezelf, anders had ik ook katten in huis, dus niet!!!!

Door ANTON (niet gecontroleerd) op di, 31-3-2020 - 20:05

KATTEN VAN DE BUREN,ECHTE ROOFDIEREN,LOPEN DE HELE DAG LOS,ZITTEN AAN OF BIJNA IN DE VIJVER,SPRINGT OP HET NET.ZE VANGEN VOGELS,EEKHORENTJES, KORTOM AL WAT LEEFT,EN AL JAREN NOODGEDWONGEN NETTEN OVER DE AUTO,POEP ONDER DE CARPORT EN IN DE TUIN.
MAAR JA ,MIJNHEER WERKT BIJ DE OVERHEID,WIJKAGENT IN EEN ANDERE WIJK.

Door Henna (niet gecontroleerd) op di, 31-3-2020 - 17:02

Op het platteland lopen katten vaker los.
In de stad: overlast beperken door planten/kruiden te zaaien, waar katten een bloedhekel aan hebben. Zie internet.
SGP: ga je schamen! Hou je eens bezig met de positie van vrouwen in jullie partij en trek deze eens op naar de 21e eeuw dan je met poezen bezig te houden, lekker belangrijk! Ook vrouwen zijn immers geschapen naar Gods evenbeeld!