Stelling: katten zouden buiten niet los mogen lopen

Getty Images

De SGP in Kapelle gaat de strijd aan met loslopende katten. "Waarom zouden we een kat anders benaderen dan een hond?" vraagt lijsttrekker Marco Kleppe zich af. Bent u 't met hem eens?

In het verkiezingsprogramma van de plaatselijke partij staat dat beide dieren niet mogen loslopen in de openbare ruimte. Kleppe en zijn partijgenoten willen een discussie losmaken. Volgens hem zou het niet normaal moeten zijn dat een kat overal in en uit loopt en op veel plekken ook nog iets achterlaat. 

"Ik heb geen hekel aan katten", benadrukt de lijsttrekker van de SGP in Kapelle. "Integendeel, ik zie alleen al bij mijn ouders hoe leuk zo'n beestje kan zijn. Wat ik wel wil is een discussie over hoe mensen met deze dieren omgaan. Als je structureel je kat 's ochtends naar buiten jaagt om 's avonds laat naar binnen te halen, is er toch wat mis. Een huisdier moet wel een huisdier zijn."

Wat vindt u? Zouden katten inderdaad niet los moeten lopen, of gaat dit voorstel volgens u te ver? Breng uw stem uit en laat onderaan een reactie achter!

Bron: Omroep Zeeland