Stelling: Loeki de Leeuw moet terugkeren op de televisie

Ruim dertig jaar was de altijd vrolijke Loeki de Leeuw hét gezicht van de STER-reclameblokken. Tot daar vanwege hoge kosten in 2004 een einde aan kwam. Doodzonde, vinden dj’s Jan-Willem Roodbeen en Jeroen Kijk in de Vegte van NPO Radio 2 nu. Dus zijn ze een petitie gestart: Loeki moet terug op de televisie.

De petitie is inmiddels al meer dan 18.000 keer digitaal ondertekend. Een medewerker van STER beloofde eerder Loeki bij 10.000 handtekeningen op de agenda te zetten. Dat doel is dus al behaald.

Voorstanders van de petitie noemen Loeki de Leeuw een 'icoon', 'jeugdsentiment' en hebben hem 'veel te lang moeten missen'.

(Tekst loopt onder de video verder)

Teleurstelling

Maar niet iedereen hoeft de leeuw weer op televisie te zien. "Een terugkeer kan toch alleen maar in een teleurstelling eindigen? Jammer dat het stopte, maar eenmaal weg moet zoiets niet meer terugkomen", reageert Rik de Jong op Twitter. Wouter Louwerens noemt als voorwaarde dat de reclame met echte poppetjes gemaakt moet zijn. "Als het computeranimatie wordt, hoeft het van mij niet."

Of Loeki ook echt weer op de televisie komt, blijft nog de vraag. STER belooft daar over een maand een uitspraak over te doen.

Wat vindt u eigenlijk? Mist u de oranje leeuw die steevast ‘asjemenou’ riep in de korte video’s? Of vindt u een terugkeer niet nodig?

Laat het ons weten.