Stelling: Mijn evenement is afgelast en ik vraag geen geld terug

Festivals, concerten en sportevenementen zijn tot 1 september vanwege het coronavirus verboden en dus afgelast. Dat maakte premier Rutte dinsdagavond tijdens een persconferentie bekend. Organisatoren van evenementen roepen kaarthouders op: vraag geen geld terug, maar accepteer een voucher voor volgend jaar. Wat doet u?

Voucher

Geen Pinkpop, geen Sail Amsterdam en geen betaald voetbal. De lijst van grote en kleinere evenementen die niet doorgaan deze zomer, is lang. Veel toegangskaarten voor afgelaste festivals zijn al aangeschaft. Net zoals artiesten al geboekt zijn en de voorbereidingen in volle gang waren.

Tickethouders krijgen nu de keuze: geld terug of een voucher accepteren. Met die laatste optie proberen organisatoren te voorkomen dat ze in financiële problemen terechtkomen. ,,Je ticket is iets wat waarde heeft”, zegt Willem Westermann van de Vereniging van Evenementenmakers daarover tegen het Algemeen Dagblad. ,,Als je een kaartje koopt, is dat uitgesteld genieten. Nu duurt het alleen wat langer dan gedacht.”

Niet alle evenementen worden verplaatst naar volgend jaar.  Je kunt dan overwegen je verlies te nemen en je ticketkosten als 'donatie' te zien aan bijvoorbeeld de concertzaal of het muzikaal gezelschap.

Geld terug

Consumenten hebben wettelijk gezien recht hun geld terug te krijgen, zo is te lezen op de website van De Consumentenbond. Wie geen voucher wil, hoeft die ook niet te accepteren. Tickethouders vinden dat soms fijn, omdat ze niet zeker weten of ze volgend jaar wel bij het evenement kunnen zijn. Of omdat ze nu liever iets anders met het geld willen doen.

Wat doet u?

Vraagt u liever uw geld terug, of vindt u het geen probleem dat uw ticket wordt omgezet naar volgend jaar? Reageer op onze stelling.

Reactie toevoegen

26 Comments

Door H Zeeman (niet gecontroleerd) op vr, 22-5-2020 - 20:21

vraag bon

Door Jean (niet gecontroleerd) op vr, 22-5-2020 - 19:44

Laat mensen zelf beslissen over het doen van giften. Dan kan men ook onderscheid maken tussen goede doel-evenementen en commerciële evenementen. En bij de horeca: in een jaar dat de terrashouder door uitzonderlijk mooi voorjaarsweer in april/mei zijn zomeromzet al binnen heeft, gaat de consumptieprijs toch ook niet omlaag! Een ondernemer die niet tegen ondernemersrisico kan, moet in loondienst gaan werken: vast (laag) inkomen en pensioen geregeld!

Door Hans (niet gecontroleerd) op wo, 20-5-2020 - 07:43

Het principe moet zijn: geen dienst geleverd,dan geld terug. Ook bij evenementen moet dat zo zijn. Evenementenorganisaties zijn gewoon ondernemingen met als enige doel: geld verdienen. Als iets niet kan doorgaan dan is dat een ondernemersrisico.
Vouchers zijn ondersteuningen voor bedrijven die toch al failliet zouden moeten zijn.

Door Kerckhoffs (niet gecontroleerd) op di, 19-5-2020 - 21:59

Overduidelijk . Ik pin dan ook (alleen als het beslist niet anders kan ) nooit .
Bovendien vraag ik ALTIJD de kassabon ook bv voor ,5 ct . Vervelend dat vragen .

Door T.smits (niet gecontroleerd) op di, 19-5-2020 - 20:47

Oneens de mensen moeten hun verandwoording nemen om niet zo hart fietsen. Ik heb zelf ook een e-bike maar fiets niet harder dan 17 km per uur hart genoeg. Werk en school verkeer die rijden vaker hard dan is een helm wel slim. Maar
de ouderen waar ik ook onder hoor moeten veel langzamer rijden.

Door Boudy Tjho (niet gecontroleerd) op zo, 10-5-2020 - 21:10

Ik wil graag controle houden over de uitgaven . Wanneer ik voortdurend pin is dat moeilijker.

Door Hilde van der zwaag (niet gecontroleerd) op zo, 10-5-2020 - 13:24

Zodra het kan,ga ik weer naar de sauna,mijn reumalijf Schreeuwt erom.Ik heb nog steeds een abonnement bij de sauna en ook nog badenkaarten voor andere saunna,s

Door Ria (niet gecontroleerd) op za, 9-5-2020 - 20:21

Voor de corrona had ik het al moeilijk dus het kon al niet ellendiger

Door L. Bruns (niet gecontroleerd) op vr, 8-5-2020 - 12:51

Ik ben juist veel meer geld kwijt tijdens de Coronatijd. Allereerst als anderen boodschappen voor je doen ( heel blij mee ) en als je het laat bezorgen ,de extra bezorgkosten. Ook de portokosten als je écht iets noodzakelijks moet bestellen.
Blijf gezond !!

Door Puck Brouwer (niet gecontroleerd) op do, 7-5-2020 - 19:22

Nee natuurlijk niet cash laten verdwijnen je wil toch niet afhankelijk zijn van alle tech bedrijven. Buiten dat heb je beter overzicht over wat je nog te besteden hebt als je je reguliere aankopen hebt gedaan.
Groeten