Stelling papieren aangifte: dit vond u

De Belastingdienst wil volledig digitaal gaan werken, maar niet iedereen ziet dat zitten of heeft een computer. Plus formuleerde de stelling: de papieren aangifte moet blijven. U reageerde massaal.

We kregen ruim 2000 stemmen binnen: 94 procent is het eens met de stelling.

'Enorme besparing'

Een klein deel van u (6 procent) vindt de digitalisering van de Belastingdienst dus goed. Angel Maathuis reageert op Facebook op mensen die zich afvragen hoe iemand zonder computer de aangifte moet gaan doen: "Waarom koopt u voor uw schoonmoeder niet een laptop? Kan ze het zelf doen en digitaal!"

Hidkees sluit zich hier bij aan en zegt: "In plaats van miljoenen blauwe enveloppen (en het verwerken van al die papieren) bespaart het enorm op de uitvoeringskosten die we met elkaar moeten opbrengen."

'Maak het niet moeilijker'

De slogan van de Belastingdienst luidt: leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker. Velen van u vinden dat de digitalisering van de fiscus hier niet op aansluit. "Ik vind het gewoon belachelijk om dit zo te doen, niet iedereen heeft verstand van computers of heeft een computer dus de blauwe envelop moet BLIJVEN! Je laat toch niet zomaar iedereen in je financiën kijken?" zegt Gerrie de Jong.

Tineke O-d onderstreept dat ook niet iedereen mét computer wil overgaan op digitale aangifte: "De papieren moeten blijven, te allen tijde en niet alleen voor mensen die geen computer hebben, maar ook voor mensen die de papieren aangifte gewoon graag willen ontvangen."

"Ik zal u vertellen dat ik deze tijd door alle digitalisering enz. niet mee bij kan benen; ik word er zo onrustig en onzeker van. Voorheen kon ik alles zelf.
Ook van de belastingdienst moet ik dat kennelijk opgeven, moet ik nog afhankelijker worden dan ik al ben", zegt E. Lukassen.

6 Comments

Door mevr.CCJ.Campin... (niet gecontroleerd) op vr, 15-1-2016 - 11:05

s.v.p. geen belastingaangifte via de computer

Door Gerrit (niet gecontroleerd) op do, 14-1-2016 - 13:04

Belasting betalen is al vervelend genoeg.
De manier van aangifte wil ik liever zelf bepalen.
Ik geef veruit de voorkeur om aangifte te doen via het aangiftebilje met de blauwe envelop!

Door m.huisman (niet gecontroleerd) op di, 12-1-2016 - 20:57

Hoezo - Nederland is een vrij land?
het wordt ons " DOOR DE STROT GEDUWD".

Door Marlies (niet gecontroleerd) op do, 31-12-2015 - 13:55

Ik vind dat de keuze bij de consument moet liggen.
Als he digitale wil is dat prima maar de blauwe envelop moet ook kunnen.
In deze tijd van digitalisering moeten we eerst maar een goed nadenken voordat ze zomaar aannemen dat het allemaal wel goed beveiligd is.

Door Annie Bergs (niet gecontroleerd) op do, 31-12-2015 - 11:09

De ouderen die geen computer hebben of er niet meteomaandag kunnen gaan kunnen in Brunssum en omliggende dorpen hun belasting voor 15 euro laten invullen door geschoolde vrijwilligers van centr.voor maatschappelijk werk, welzijn en ouderen CMWW.

Door Hendriks (niet gecontroleerd) op vr, 25-12-2015 - 12:44

Je kunt alles wel via de pc doen maar laat mensen zelf kiezen waar ze zich zelf veilig en goed bij voelen vooral de oudere denk daar eens aan en hoeveel mensen komen er zonder werk als je alles vis de pc doet