Stelling: de papieren aangifte moet blijven

De Belastingdienst wil volledig digitaal gaan werken, maar lang niet iedereen ziet dat zitten. Wat vindt u van onze stelling?

Onderzoek

Onlangs werd bekend dat de blauwe envelop zal verdwijnen. Maar er zijn mensen, voornamelijk senioren, die hun belastingaangifte en overschrijvingen juist per brief willen blijven doen. Voor mensen zonder computer is dit zelfs de enige optie.

De fiscus ontving al honderden klachten over de digitalisering van dit soort geldzaken. De Nationale Ombudsman is een onderzoek gestart en zal deze in het voorjaar van 2016 afronden.

Oproep vanuit het hart

Op Facebook gaat een oproep rond van een man die vertelt over zijn schoonmoeder. Zij kreeg te horen dat de Belastingdienst toch echt digitaal wil gaan werken en zij haar geldzaken 'misschien het beste door iemand anders kan laten doen'. Het bericht wordt nog steeds massaal gedeeld.

Wat vindt u?

Heeft de fiscus volgens u een punt om alles te digitaliseren in deze tijd? Onze stelling luidt: de papieren aangifte moet blijven. Stem 'eens' of 'oneens' linksboven op deze pagina.

48 Comments

Door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 12-1-2016 - 15:55

geheel eens met voorgaande schrijver!

Door Louiza (niet gecontroleerd) op za, 9-1-2016 - 18:46

Laat de mensen zelf kiezen, digitaal of per brief.
In ieder geval niet verplichten, want niet iedereen heeft een computer!

Door Ton (niet gecontroleerd) op di, 29-12-2015 - 12:34

Belastingaangifte doe via de computer is gemakkelijk en kan zelfs leuk zijn! Maar om nou iedere burger te verplichten te investeren in computer en internet om dit te kúnnen doen, dat gaat te ver. De papieren aangifte moet een optie blijven!

Door Ton (niet gecontroleerd) op di, 29-12-2015 - 12:31

DE overheid verplicht ons dus een computer, software (en printer) aan te schaffen en een internetabonnement te nemen. Vervolgens moeten we cursussen volgen om er gebruik van te kunnen maken. Dit alles om het de overheid gemakkelijker te maken. De burger dus ten dienste van de overheid. Zou het niet juist andersom moeten zijn?

Door W.Blom (niet gecontroleerd) op vr, 18-12-2015 - 21:56

Men wordt van overheidswege zo gedwongen een PC aan te schaffen,met een internet aansluiting en er ook voor te zorgen dat dit allemaal veilig is. Leuker niet, wel gemakkelijker en goedkoper voor deze overheidsdienst.Een aftrekpost hiervoor wordt niet geaccepteerd.

Door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 18-12-2015 - 17:46

Schandelijk! Vooral erg oude mensen kunnen al moeilijk papieren lezen. Velen bezitten geen computer. Die komen in de problemen, maar zoals gewoonlijk gaat het om: GELD ! De belastingdienst denkt te kunnen besparen, maar dat het voor sommige mensen problemen oplevert, deert hun niet: schandelijk! Ik ben:
T.P. Schoevers, 94 jaar oud, ik krijg het met mijn belasting-adviseur wel voor elkaar. Ik heb een computer, 4 printers en hulp als het nodig is. Maar niet iedereen is zo gelukkig.

Door JvdS (niet gecontroleerd) op do, 17-12-2015 - 09:22

Papieren moeten blijven,zodat mensen de keuze kunnen maken om het digitaal te doen! De ouderen hebben niet alleen geen computer, maar vaak gaat hun geheugen ook aftakelen!

Door anonieme reactie (niet gecontroleerd) op do, 17-12-2015 - 01:48

Moet blijven!

Door E. Lucassen (niet gecontroleerd) op wo, 16-12-2015 - 21:51

DE PAPIEREN AANGIFTE MOET BLIJVEN!!!!
Ik zal u vertellen,dat ik deze tijd door alle digitalisering, enz. niet mee bij kan benen; ik word er zo onrustig en onzeker van. Voorheen kon ik alles zelf.
Ook van de belastingdienst moet ik dat kennelijk opgeven, moet ik nog afhankelijker worden dan ik al ben.
Onze SAMENLEVING ( = samen + leven) dient toch een plek te blijven voor iedereen, dus ook voor hen die niet zo kundig zijn met allerlei apparaten; dus nogmaals: DE PAPIEREN AANGIFTE MOET BLIJVEN!!!

Door Elisabet.boerkamp (niet gecontroleerd) op wo, 16-12-2015 - 18:27

Erg slecht idee. Er zijn nog teveel digibeten.