Stelling: Supermarkten en tankstations moeten stoppen met de sigarettenverkoop

Een meerderheid van de Tweede Kamer ziet de verkoop van sigaretten bij supermarkten en tankstations het liefst verdwijnen. Tabaksproducten kunnen dan alleen nog bij speciaalzaken worden verkocht. Bent u het daarmee eens?

Rookvrije generatie

Momenteel geldt voor de verkoop van sigaretten al een zogenaamd ‘uitstalverbod’. Sinds 1 juli vorig jaar moeten tabaksproducten uit het zicht van klanten worden gehouden. Eerder werd ook al een motie aangenomen die eist dat het aantal verkooppunten voor 2022 substantieel teruggebracht moet worden. Dat gaat volgens CDA’er Anne Kuik nu niet snel genoeg, omdat er juist steeds meer supermarkten bij komen die sigaretten verkopen. “Dus moeten we stappen zetten. Want de verkoop van levensmiddelen en tabaksproducten op dezelfde plek is echt niet meer van deze tijd”, zegt ze tegen het Algemeen Dagblad.

Carla Dik-Faber van de ChristenUnie, pleit voor een rookvrije generatie. "Supermarkten, tankstations en boekhandels moeten hierin verantwoordelijkheid nemen.”

Pesten

De Vereniging Nederlandse Sigaretten- en Kerftabakfabrikanten (VSK) is het niet eens met het plan. Directeur Jan Hein Sträter tegen Metronieuws: "Je maakt het rokers lastiger. Het is een vorm van pesten. Maar mensen zullen schouderophalend een straat verder lopen om bij de tabakszaak een pakje te kopen. En je zult zien dat mensen dan gelijk gaan inslaan en meer pakjes kopen."

Wat vindt u? Is het een goed plan om de verkoop van sigaretten bij supermarkten en tankstations in de ban te doen? Reageer op onze stelling.

Reactie toevoegen

155 Comments

Door Frits (niet gecontroleerd) op zo, 5-4-2020 - 10:19

Tankstations niet

Frts

Door gezienus (niet gecontroleerd) op do, 2-4-2020 - 22:54

mijn beste is bewezen dat dat van het roken kwam

Door g jagt (niet gecontroleerd) op do, 2-4-2020 - 22:42

altijd dat gezeur over rokende tribunus rookvrij wat denkt men van die rookpotten kun je de mensen niet meer zien zitten is dat gezond ik rook nu53 jaar mijn bloedvaten waren goed en mijn longen ook verklaar dat eens en uitscheiden over dat gezeur over rokendiercenten moet ze in de zorg doen dan heeft die dure sigaret ook nog een nuttig doel he regering

Door JH (niet gecontroleerd) op zo, 15-3-2020 - 13:18

Mijns insziens moet ieder vrij gelaten worden in zijn keus van genotmiddelen.
Via de accijnzen wordt voldoende geld gegenereerd om de gezondheidsvoorzieningen daaromtrent op peil te houden.

Door T de Bruin (niet gecontroleerd) op za, 14-3-2020 - 09:41

Dit werkt uitsluitend bevoordeling van de tabakswinkel in de hand.

Die een totaal verkoopverbod of doe niets!

Door Christine (niet gecontroleerd) op vr, 13-3-2020 - 04:12

De betutteling rijst de pan uit in Nederland. Alles wat genot en/of plezier brengt wordt verboden of aan banden gelegd; roken,drinken,fikkie stoken,suiker,vuurwerk,open haard, lekker gassen op de snelweg, sowieso een auto die brandstof verbrandt. Leven en laten leven en vooral genieten!! Dan maar wat korter leven, al die grijsaards komt de overheid ook slecht uit; kost teveel geld!

Door Christine (niet gecontroleerd) op vr, 13-3-2020 - 04:06

De betutteling rijst de pan uit in Nederland. Alles wat genot en/ of plezier brengt wordt verboden; roken, drinken, fikkie stoken, vuurwerk, open haard, lekker gassen op de snelweg, sowieso een auto die brandstof verbrandt. Leven en laten leven en vooral genieten. Dan maar wat korter leven, al die grijsaards komt de overheid ook slecht uit; kost teveel geld!

Door Lucienne (niet gecontroleerd) op do, 12-3-2020 - 12:44

In Hongarije is het rookbeleid strenger. Niet roken op straat en rookwaren zijn in speciale winkels te verkrijgen. Geen toegang onder de 18 jaar, ook al ben je 50 jaar, legitimatie verplicht, kinderen bij je? Die moeten buiten wachten.

Door Maartje (niet gecontroleerd) op do, 12-3-2020 - 05:53

Ik ben blij dat ik niet rook maar ik gun een ieder zijn of haar geniet momentje dus geniet lekker verder.

Door Anna (niet gecontroleerd) op wo, 11-3-2020 - 08:22

Tijd om alle snoep bij het kruidvat weg te halen. Het is een drogisterij geen snoepwinkel