PlusOnline.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord

Stelling: weerwaarschuwingen moeten we bloedserieus nemen

Woensdag krijgen we te maken met de eerste officiële herfststorm. Blijft u liever (veilig) binnen of neemt u dit soort waarschuwingen juist met een korreltje zout?

Er worden vooral hevige windstoten verwacht, met snelheden die kunnen oplopen tot windkracht 10. We moeten rekening houden met overlast in de spits, afgewaaide takken en wellicht zelfs ontwortelde bomen, omdat die momenteel nog volop in het blad staan en dus gevoelig zijn voor wind. 

Aan de kust waait het het hardst: op de Waddeneilanden kunnen windstoten 's middags zelfs oplopen tot 120 kilometer per uur. Ook in de rest van het land is het opletten, met 70 tot 80 kilometers per uur. 

Neemt u dit soort weerberichten serieus en blijft u vooral binnen? Of laat het u er niet van weerhouden om het normale dagritme op te pakken? Breng uw stem uit en laat onderaan een reactie achter.

Stormschade? Lees hier wat u moet doen

Reactie toevoegen

20 Comments

Door R VAN VLIET op do, 14-9-2017 - 18:17

Er wordt niet voor niets gewaarschuwd. Een gewaarschuwd mens telt voor twee! Als het in eigen omgeving minder heftig is dan de mogelijke verwachting, dan heb je gewoon geluk en mag je blij zijn. IS de verwachting uitgekomen in eigen omgeving, dan mag je blij zijn dat er rekening mee kon worden gehouden.

Door Sophia. (niet gecontroleerd) op do, 14-9-2017 - 10:18

Ik vind de stelling een beetje zwart/wit. Je moet natuurlijk rekening houden met een slechte weersvoorspelling. Ik neem de waarschuwing wel serieus, maar niet bloedserieus.

Door berthennydejong... (niet gecontroleerd) op wo, 13-9-2017 - 23:37

ga af op mijn gezond verstand , wij nemen geen onnodige risico's

Door jolanda schoots (niet gecontroleerd) op wo, 13-9-2017 - 14:33

Ik blijf het liefste binnen met dit weer en maak het gezellig

Door Anny (niet gecontroleerd) op wo, 13-9-2017 - 14:32

Ga af op uw gezonde verstand. Het kan bij u vreselijk tekeergaan terwijl er elders niets aan de hand is en omgekeerd natuurlijk !

Door Henri (niet gecontroleerd) op wo, 13-9-2017 - 12:44

Voorzover mogelijk lekker thuis blijven. Je moet het gevaar niet opzoeken.

Door M.M.van Loon (niet gecontroleerd) op wo, 13-9-2017 - 10:56

Aanpassen aan de situatie op dát moment. Eventueel even de tuin rondgaan,dingen opruimen, maar vaak is het een storm in een glas water en ,zoals gezegd, gebruik je hersens.

Door regina baks (niet gecontroleerd) op wo, 13-9-2017 - 10:46

natuurlijk kan de werkelijkheid wel eens anders uitpakken dan de waarschuwing maar over het algemeen wordt niet voor niets gewaarschuwd voor gevaarlijk weer.

Door henkroering88@g... (niet gecontroleerd) op wo, 13-9-2017 - 10:37

Wat een ophef als het hier een beetje waait onze huizen staan er nog steeds

Door W Spin op wo, 13-9-2017 - 10:36

Ben veel bij de weg geweest en gevaren op Ijsselmeer ,de grote rivieren en op zee naar australie,Altijd alert geweest.Een weerwaarschuwing maakt bij mij alertheid wakker,ben het er dan ook mee eens