Stelling: weerwaarschuwingen moeten we bloedserieus nemen

Woensdag krijgen we te maken met de eerste officiële herfststorm. Blijft u liever (veilig) binnen of neemt u dit soort waarschuwingen juist met een korreltje zout?

Er worden vooral hevige windstoten verwacht, met snelheden die kunnen oplopen tot windkracht 10. We moeten rekening houden met overlast in de spits, afgewaaide takken en wellicht zelfs ontwortelde bomen, omdat die momenteel nog volop in het blad staan en dus gevoelig zijn voor wind. 

Aan de kust waait het het hardst: op de Waddeneilanden kunnen windstoten 's middags zelfs oplopen tot 120 kilometer per uur. Ook in de rest van het land is het opletten, met 70 tot 80 kilometers per uur. 

Neemt u dit soort weerberichten serieus en blijft u vooral binnen? Of laat het u er niet van weerhouden om het normale dagritme op te pakken? Breng uw stem uit en laat onderaan een reactie achter.

Stormschade? Lees hier wat u moet doen

15 Comments

Door Gre (niet gecontroleerd) op wo, 25-10-2017 - 20:03

Er was een paar jaar geleden een code oranje afgegeven, voor verwachte wind en regen, voor het midden van het land. Ik had een uitje gepland met 2 vriendinnen naar paleis het Loo, 1 vriendin wilde het toen afblazen, maar gelukkig heb ik toch doorgezet. We hebben een prachtige dag gehad en in de tuinen hebben we ons ijsje lekker in het zonnetje opgegeten. Op de terugweg hadden we een enkel buitje en de wind viel ook best mee.
We moeten gewoon ons boerenverstand gebruiken en ons geen angst aan laten praten.

Door Sophia. (niet gecontroleerd) op do, 14-9-2017 - 10:18

Ik vind de stelling een beetje zwart/wit. Je moet natuurlijk rekening houden met een slechte weersvoorspelling. Ik neem de waarschuwing wel serieus, maar niet bloedserieus.

Door berthennydejong... (niet gecontroleerd) op wo, 13-9-2017 - 23:37

ga af op mijn gezond verstand , wij nemen geen onnodige risico's

Door jolanda schoots (niet gecontroleerd) op wo, 13-9-2017 - 14:33

Ik blijf het liefste binnen met dit weer en maak het gezellig

Door Anny (niet gecontroleerd) op wo, 13-9-2017 - 14:32

Ga af op uw gezonde verstand. Het kan bij u vreselijk tekeergaan terwijl er elders niets aan de hand is en omgekeerd natuurlijk !

Door Henri (niet gecontroleerd) op wo, 13-9-2017 - 12:44

Voorzover mogelijk lekker thuis blijven. Je moet het gevaar niet opzoeken.

Door M.M.van Loon (niet gecontroleerd) op wo, 13-9-2017 - 10:56

Aanpassen aan de situatie op dát moment. Eventueel even de tuin rondgaan,dingen opruimen, maar vaak is het een storm in een glas water en ,zoals gezegd, gebruik je hersens.

Door regina baks (niet gecontroleerd) op wo, 13-9-2017 - 10:46

natuurlijk kan de werkelijkheid wel eens anders uitpakken dan de waarschuwing maar over het algemeen wordt niet voor niets gewaarschuwd voor gevaarlijk weer.

Door henkroering88@g... (niet gecontroleerd) op wo, 13-9-2017 - 10:37

Wat een ophef als het hier een beetje waait onze huizen staan er nog steeds

Door Jan Willem (niet gecontroleerd) op wo, 13-9-2017 - 09:57

Nee, ze zitten er te vaak naast. Verder ga ik juist met dergelijk weer op uit omdat je vaak prachtige foto's kan maken. En buiten dat, ookhet werk gast gewoon door, mij baas ziet mij al aankomen, "sorry baas, ik kom niet, het waait te hard". Heb nog nooit verzuimd door het weer.