Uitslag stelling: ook met vaccinatie nog voorzichtig met bezoek

Vorige week legden we u de stelling voor: 'Nu ik gevaccineerd ben, ontvang ik regelmatig meer dan twee bezoekers per dag'. Zeven van de tien ondervraagden laat weten liever het zekere voor het onzekere te nemen.

Meer dan 3.000 Pluslezers reageerden op de stelling en 71 procent liet weten ondanks een vaccinatie nog voorzichtig te zijn met de bezoek. 29 procent ontvangt inmiddels wel meer dan twee bezoekers per dag al gaat dat soms alleen om mensen die ook al een tweede vaccinatie hebben gekregen.

''Effen doorzetten"

Uit de reacties blijkt dat de meerderheid liever het zekere voor het onzekere neem, dus liever nog even wacht totdat iedereen gevaccineerd is. "we hebben het al zo lang volgehouden, nu gewoon nog effen doorzetten", schrijft E. Boom.
Andere deelnemers twijfelen ook aan de reactie van anderen. Desgevraagd beweren mensen zich wel aan de richtlijnen te houden, maar ondertussen...

Vanaf 5 juni mag er meer: dan zijn vier bezoekers tegelijkertijd toegestaan. Eind juni zou dat zelfs opgeschaald kunnen worden naar 8 bezoekers, volgens het openingsplan van de Rijksoverheid.