Zomerapps

Op 21 juni is het weer officieel zomer. Strand, uitjes, vakantie en hopelijk veel zon. Daarom, om het zomerplezier nog wat te vergroten, een aantal handige apps.

Strandweer Online (gratis) Nederlandstalig

In ons land met zijn wisselvallige weer is een weer app geen overbodige luxe. Er zijn veel verschillende soorten weer apps, maar die geven vaak weersinformatie voor heel Nederland of zelfs Europa. Standweer Online richt zich, zoals de naam al zegt, specifiek op het weer aan het strand. De app geeft u weersinfo van de diverse badplaatsen in Nederland, plus daarbij een waarderingscijfer. Omdat het bij gebrek aan goede omstandigheden op het strand altijd nog prima toeven kan zijn op een terras, wordt er onderscheid gemaakt tussen weersomstandigheden voor strand en terrasjes. Als extra biedt de app de mogelijkheid beoordelingen te geven aan strandpaviljoens. Ook kunt u de recensies van anderen over een bepaalde strandgelegenheid lezen.

Download hier de app voor android toestellen.
Download hier de app voor apple toestellen.

Zwemwater (gratis) Nederlandstalig

Bij een beetje geslaagde zomer hoort natuurlijk ook zwemmen. Geen probleem in een zwembad, maar wat risicovoller in natuurwater. Met de app Zwemwater is snel te zien hoe het staat met de veiligheid en kwaliteit van natuurlijke zwemwaterplekken in Nederland. Het gaat hierbij overigens wel om officiëel door de overheid gecontroleerde zwemwaters. Van andere waters worden geen metingen bijgehouden.
U kunt zoeken naar specifieke zwemplekken met de zoekfunctie of een kaart. Bij ieder zwemwater staat een korte beschrijving en ziet u aan de hand van pictogrammen welke voorzieningen er zijn, zoals bijvoorbeeld een fietsenstalling of een douchegelegenheid.

Download hier de app voor android toestellen.
Download hier de app voor apple toestellen.

Fietsen 123 (gratis) Nederlandstalig

Lekker eropuit op de fiets? De zomer is daarvoor natuurlijk het uitgelezen seizoen. De app Fietsen 123 van Fietsen.123.nl (de fietswebsite van PlusOnline) helpt u daarbij op weg. Deze app biedt meer dan 100 leuke fietsroutes in Nederland die gebruik maken van het bekende knooppuntnetwerk. De routes worden weergegeven op een kaart of een lijst met knooppuntnummers. U hoeft dan alleen nog maar de juiste nummers te volgen op de bordjes naast de weg.
Verder geeft de app aan waar allerlei handige adressen in de buurt voor fietsers te vinden zijn. Denk aan fietsenwinkels, horecagelegenheden en fietsverhuurbedrijven. Gebruikt u een elektrische fiets? Dan ziet u met de app snel waar in de omgeving een oplaadpunt te vinden is.

Download hier de app voor android toestellen.
Download hier de app voor apple toestellen.

UVMeter (€ 0,99) Nederlandstalig/Violet (gratis) Engelstalig

Bij een goede zomer hoort veel zon, maar ook meer schadelijke UV-straling. Het is dan ook belangrijk voor een gezonde huid uzelf te beschermen. UVmeter kan daarbij een handig hulpmiddel zijn. De app geeft weer hoeveel UV straling er is op uw locatie: met behulp van een schaalverdeling die loopt van laag tot extreem. Daarbij geeft UVmeter ook aan wat u kunt doen om u te beschermen in de gegeven omstandigheden. Zo ziet u welke beschermingsfactor zonnebrandcrème u minimaal moet gebruiken en hoelang u maximaal mag zonnen. UVMeter is alleen beschikbaar voor Apple apparaten. Een goed alternatief voor Android gebruikers is Violet.

Download hier de app voor android toestellen.
Download hier de app voor apple toestellen.

Wi-Fi Finder (gratis) Nederlandstalig

Internet onderweg in de zomer is voor steeds meer mensen net zo vanzelfsprekend als een zonnebril. Zelfs met een 3G of 4G verbinding op uw smartphone is het toch prettig (en goedkoper) om gebruik te maken van plaatselijke Wi-Fi verbindingen. Als u niet precies weet waar die zich bevinden in uw omgeving, kan het nog flink zoeken zijn. Met Wi-Fi Finder wordt het opsporen van een geschikte Wi-Fi-verbinding in uw buurt een stuk makkelijker. Wi-Fi Finder laat overzichtelijk zien waar gratis en betaalde netwerken zijn in uw omgeving. Daarnaast kunt u ook, voordat u ergens naartoe gaat, al W-Fi netwerken op uw toekomstige bestemming laten weergeven zodat u ter plaatse niet meer hoeft te zoeken.

Download hier de app voor android toestellen.
Download hier de app voor apple toestellen.

Trefwoorden:

1 Reactie

Door Hans Vinke (niet gecontroleerd) op do, 11-6-2015 - 17:50

Ik mis de app's voor het windowsbesturingsysteem