Nomineer de beste bermbeheerder

U zou het misschien niet zeggen, maar bloemrijke bermen hebben een belangrijk aandeel in de biodiversiteit. Veel dieren en planten komen daar het beste tot hun recht. Maar bermen vragen ook veel onderhoud. Wie heeft de mooiste of best onderhouden berm?

De Vlinderstichting bedacht een stimuleringsprijs voor de beste bermbeheerder, om zo aandacht te vragen voor de bloemrijke bermen in Nederland. Op basis van hoe de berm eruit ziet, wat het effect van de bloemrijke berm is en hoe er met de bewoners gecommuniceerd wordt, kiest de Vlinderstichting een instantie of een persoon uit voor de eretitel van ‘BovensteBesteBermBeheerder’. 

Bloemrijke bermen dragen bij aan de biodiversiteit en helpen bijvoorbeeld mee in de strijd tegen de eikenprocessierups. Natuurlijke vijanden van de rups settelen zich namelijk in de berm. Meer informatie over de actie vindt u op de website van de Vlinderstichting.

Doet uw gemeente, waterschap of provincie nou haar uiterste best om prachtige bloemenbermen te creëren? Nomineer haar dan via deze link. U kunt zowel personen als instanties nomineren.

Bron: NatureToday.