Ervaar je nadruppelen na het plassen?

Advertorial

echtpaar zit te eten in een restaurant
Tena

Eén op de vier mannen boven de 40 jaar ervaart urineverlies. Meestal als gevolg van een prostaatvergroting of een prostaatoperatie. Blijf genieten van het leven met comfortabele, discrete incontinentieproducten, die onder voorwaarden terugbetaald worden.

Blijf er niet mee rondlopen

Wist je dat er vaak iets aan urineverlies te doen is en dat incontinentieproducten voor mannen (zoals TENA Men) onder bepaalde voorwaarden door de zorgverzekeraar worden vergoed? Maak daarom altijd een afspraak met je (huis)arts. 
Met goede oefeningen kan blijvende incontinentie verholpen of sterk verminderd worden. Je (huis)arts stelt vast of je voldoet aan de voorwaarden voor vergoeding.

Urineverlies na een prostaatoperatie

Na een prostaatoperatie kun je last krijgen van urineverlies. Daarom geeft de uroloog vaak het advies om voor de operatie naar een bekkenfysiotherapeut te gaan voor bekkenbodemspieroefeningen. Ook na de operatie kan een bekkenfysiotherapeut je helpen. Als de bekkenbodemspieroefeningen niet voldoende resultaat geven, zijn er een aantal andere behandelingen mogelijk zoals myofeedback of elektrostimulatie.

Incontinentieproducten kopen of vergoed krijgen?

Incontinentieproducten worden doorgaans vergoed als het om een langdurige zorgbehoefte gaat. Bij tijdelijke incontinentie worden incontinentieproducten over het algemeen niet vergoed. Ook producten als onderleggers voor op bed en beschermende producten voor de huid worden niet vergoed. Je kan je producten kopen bij de drogist, de supermarkt of via onze webshop TENAshop.nl.

Probeer TENA nu met 20% korting 
Ervaar zelf de kwaliteit van TENA: bestel je incontinentiemateriaal nu in onze webshop met promocode IKWILTENA en krijg tijdelijk 20 procent korting, nog tot en met 30 juni.

Als je voor vergoeding in aanmerking komt, kan je zorgverzekeraar voorwaarden stellen. De meeste verzekeraars werken met gecontracteerde zorgleveranciers. Als je apotheek niet gecontracteerd is, betekent dit dat je naar een andere zorgleverancier verwezen wordt. Je hebt echter wel de vrije keuze om bij je apotheek te blijven. Over het algemeen moet je dan vooraf toestemming vragen aan je zorgverzekeraar. Ook kan de vergoeding die je krijgt lager zijn dan wanneer je naar een gecontracteerde zorgleverancier gaat. Aan het einde van ieder jaar kan je overstappen naar de zorgverzekeraar of de zorgverzekering die je de beste voorwaarden geeft. In dat geval is het belangrijk dat je je huidige zorgverzekering beëindigt vóór 31 december en een nieuwe afsluit vóór 31 januari van het volgende jaar. Ontdek alles over urineverlies en vergoeding van incontinentieproducten.

Heb je een vraag? Bel GRATIS de TENA Advieslijn 0800 – 0227500 of lees de pagina veelgestelde vragen.

Ontdek onze TENA Men producten!