Menstruatiepijn: yoga helpt

Verlicht pijn en krampen

Getty Images

Voor veel vrouwen is het een maandelijke beproeving: de menstruatie. Deze gaat vaak gepaard met allerlei klachten variëren van pijn en ongemakken tot prikkelbaarheid, gevoeligheid en agressie. Deze yoga-oefeningen helpen u door die vervelende dagen heen.


Getty Images


De kindhouding met twist

Ga rustig op handen en knieën zitten. Ontspan uw heupen en ga op je hielen zitten. Laat uw voorhoofd op de grond rusten en strek uw armen voor zich uit. Steek uw linkerarm onder uw rechterarm door, zodat uw linkerschouder en de linkerkant van uw gezicht op de grond rusten. Blijf vijf lange, diepe ademhalingen zo liggen doe daarna uw andere kant.

Getty Images

Zittende voorovergebogen houding met gestrekte benen

Rol een deken op en ga op de grond zitten met uw benen gestrekt. Leg de deken over uw bovenbenen, tegen uw onderbuik aan, en buig uw bovenlichaam er rustig overheen. Blijf tien lange, diepe ademhalingen zo zitten.

Getty Images

Zitten met gespreide benen

Ga rechtop zitten en spreid uw benen zo ver dat u een lichte rekking voelt, maar niet zo ver dat het onprettig voelt. Loop met uw handen naar voren en maak uw bovenlichaam lang. Blijf tien lange, diepe ademhalingen zo zitten en maak de uitademingen iets langer dan de inademingen, om spanningen beter los te kunnen laten.Deze oefeningen zijn afkomstig uit het boek Yoga helpt van Tara Stiles.

Auteur