Geef een computergadget cadeau

Getty Images

Ze zijn leuk voor Sinterklaas en Kerst. Maar ook voor verjaardagen of zomaar. Met deze computergadgets doe je iedereen een plezier.

Hama laptopslot € 13,99
00011788 Hama "Light" Notebook beveiligingskabel met cijferslot | hama.nl

Als je je laptop regelmatig meeneemt naar je werk, op vakantie of ergens anders van huis, dan laat je hem niet graag onbeheerd achter. Tenslotte is een laptop draagbaar, dus makkelijk te stelen. Met dit laptopslot van Hama kun je toch tussendoor je laptop even alleen laten. De 1,8 meter lange roestvrijstalen kabel bevestig je aan een vast object, zoals een zwaar meubelstuk. Het andere deel zit vast in het vergrendelslot van je laptop. Het cijferslot sluit je af met een code van vier cijfers. Ook handig voor gebruik thuis, wanneer je niet wilt dat iemand anders je laptop even leent.

Balvi houten monitor standaard € 35,50
Balvi

Veel computerbeeldschermen staan te laag zodat je voortdurend naar beneden moet kijken. Dat kan vroeg of laat bij het computeren nek-, schouder- en rugklachten geven. Een monitorstandaard helpt je je beeldscherm op een betere hoogte te zetten. De meeste monitorstandaards doen hun werk maar zijn niet echt aantrekkelijk om te zien. De standaard van Balvi is daarop een uitzondering. Hij is niet van plastic maar van hout gemaakt en heeft een stijlvol uiterlijk. Handig is dat deze monitorstandaard een laatje heeft waarin je pen, papier en andere zaken kan bewaren. Zo geeft hij je ook meteen een opgeruimd bureau.

Relave bluetooth headset € 29,99
Zakelijke 5.0 Bluetooth headset Relave - Office - Auto - Werk - Zwart - Handsfree... | bol.com

Headsets of handfree sets worden vooral gebruikt om veilig mobiel te bellen in de auto. Maar ze zijn ook prima geschikt om thuis mee te bellen. Je hoeft dan niet meer de hele tijd je smartphone in je hand te houden en kan ondertussen een huishoudelijk klusje doen of lekker relaxt op de bank zitten.
Een van de betere headsets is de Relave 5.0 bluetooth. Hij is bedoeld voor zakelijk gebruik maar ook prima geschikt voor huis,- thuis- en keuken. Je maakt makkelijk draadloos contact via bluetooth vanaf je smartphone tot wel 15 meter afstand. De batterij gaat 24 uur fulltime gebruik mee en heeft als handige extra dat je makkelijk kan wisselen van oor, door de draaibare houder.

Keizus Tablift flexibele tablethouder € 49,95
Tablift Tablet Houder | bol.com

Net als voor smartphones zijn er ook handsfree hulpmiddelen voor tablets. Niet om te bellen maar om zonder vasthouden en lichamelijk ongemak je tablet te gebruiken. De meeste tablethouders hebben de vorm van een standaard die je ergens op moet vastklemmen. Niet de Tablift: die heeft vier poten die je alle kanten op kunt buigen. Hij past daardoor prima over je schoot op de bank of zelfs in bed. Als je hem mee wilt nemen, vouw je eenvoudig de poten op tot een compact pakketje. De Tablift is geschikt voor bijna alle formaten tablets. Let op: smartphones zijn te klein om er goed in te passen.

Silvergear toetsenbord/tablethouder voor smartphone en tablet € 22,99
Bluetooth Toetsenbord Tablethouder kopen? Bekijk hem nu op Silvergear! - Silvergear

Typen op je tablet of smartphone valt niet altijd mee. Met een hand het apparaat vasthouden en met je andere het schermtoetsenbord bedienen zorgt voor nogal wat verkeerd getypte teksten. Het Silvergear bluetooth toetsenbord voor tablet en smartphone biedt hiervoor een prima oplossing. Het keyboard geeft je de mogelijkheid om teksten te typen als op een toetsenbord bij een laptop of pc. De sleuf in het toetsenbord is een houder voor je tablet en smartphone, zodat je je getypte- en andere teksten goed kan blijven zien. De accu gaat bij continu gebruik wel 100 uur mee en op stand-by zelfs 30 dagen.
 

Auteur 
  • Alex Wit