Getest: de beste e-reader

Een e-reader is heel fijn voor het lezen van romans of lange teksten. Voor het oog is het net een papieren boek. Ook voor op reis is een e-reader erg makkelijk. Hij gaat wekenlang mee op één acculading en je hoeft geen zware boeken meer mee te nemen. Maar welke is de beste?

De Consumentenbond testte onlangs e-readers op onder meer schermkwaliteit, gebruiksgemak en leeservaring. Maar liefst 17 passeerden de revue. En de winnaar is...

Beste uit de Test: Tolino Vision 5

Richtprijs: 190 euro
Cijfer: 7,8
Pluspunten: Goede schermkwaliteit, leesgemak en ontwerp

Deze Tolino heeft een aanraakscherm van 7 inch, een opslagruimte van ruim 5,5 GB en maakt gebruik van WiFi. Als je de e-reader via Libris aanschaft, dan kun je boeken kopen via de gekoppelde webshop. Maar je kunt natuurlijk ook je e-books ergens anders kopen en zelf op de e-resder zetten.

Qua schermkwaliteit scoort de e-reader een 8,3. Het licht past zich aan naar het moment van de dag. In de avond geeft hij warmer licht, overdag koeler. Ook op leesgemak scoort hij met een 8,9 uitstekend.

Het model komt goed uit de krastest en de valtest en krijgt voor het ontwerp een 8,4. Verder is hij waterdicht en de accu gaat lang mee. Bij ongeveer twee uur lezen per dag houdt hij het zo'n vijftien dagen vol.

Bron: Nu.nl