Pas op: nepmail Wehkamp in omloop

Getty Images

Heeft u een e-mail uit naam van Wehkamp ontvangen over het verifiëren van uw account? Verwijder de e-mail dan direct, het gaat om phishing.

In het bericht wordt uitgelegd dat Wehkamp bezig is met 'het opschonen van de database', omdat er zogenaamd veel spam-accounts zijn. Om te bewijzen dat uw account een echt account is, wordt u gevraagd om uw account via 'naar mijn Wehkamp.nl' te verifiëren. Klik niet op de link.

De e-mail is opgemaakt in de stijl van Wehkamp en de links verwijzen naar de echte Wehkamp-site. Toch heeft de webshop hier niets mee te maken. In werkelijkheid wordt u naar een namaak-site geleid. Als u hier inlogt, komen uw gegevens in handen van internetcriminelen. Laat u dus niet misleiden!

Het is een veelgebruikte en slimme truc van oplichters: beweren dat er spam of phishing in omloop is om geloofwaardiger over te komen. Lees hier wat oplichters nog meer doen om toe te slaan.

Twijfelt u over de echtheid van een bericht van Wehkamp, dan kunt u ook contact opnemen met Wehkamp klantenservice. Zo ziet de e-mail eruit:

Getty Images

Bron: Opgelicht?!