Stelling alcoholverbod scootmobielen: zo reageerde u

Getty Images

Uit onderzoek van de KBO bleek dat senioren massaal voor een alcoholverbod voor scootmobielbestuurders zijn. Plus vroeg u of zo'n verbod er moet komen. Dit was uw reactie.

De stelling leverde zo'n 400 stemmen op: 13% zegt oneens, 87% eens.

'Betutteling, eigen verantwoordelijk'

Een klein deel is het dus oneens met de stelling dat er een alcoholverbod moet komen voor bestuurders van scootmobielen. "Mensen moeten zelf kunnen kiezen of ze een drankje nemen, pas als het niet goed gaat bekeuren", reageert iemand die anoniem blijft.

J. Hakkers sluit zich hierbij aan: "Verantwoording voor eigen gedrag. Er is al zo veel betutteling, vooral tegenover ouderen. Ik hoor en zie het elke dag om me heen. Stop daarmee!" Annemiek Jansen vraagt zich op de website af: "Hebben we nou echt niets beters te doen? Wat een betutteling!"

'Geen druppel in het verkeer'

De meesten van u (bijna 90 procent) staan wél achter een eventueel alcoholverbod voor scootmobielbestuurders. "Ik vind dat elke deelnemer aan het verkeer alcoholvrij moet zijn", reageert Nanda Bokma op de website. C.C. is het hier mee eens: "Er zou een verbod moeten komen voor alle voertuigen. Auto, brommer, fiets, scootmobiel of wat dan ook!" "Geen druppel", voegt Tonnie Broekhuis toe op onze Facebook-pagina.

Stapje verder
G.A. Barnstijn zou meteen een volgende stelling willen plaatsen. "Scootmobielen dienen begrenst te worden tot maximaal 6 k/u en binnen winkelcentra tot 4 k/u. Het is van de zotte hoe je steeds meer gebruikers van die dingen met oogkleppen op, plankgas rond ziet racen en je nog verwensingen naar je hoofd geslingerd krijgt als 'men' vindt dat je niet snel genoeg aan de kant gaat."

"Zeker geen slecht idee", sluit Hanneke Prijs af op Facebook. "Doen dus!"

Auteur 
  • Yannick La Gordt Dillié