PlusOnline.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord

Ouderenorganisaties en ChristenUnie lanceren manifest

In een gezamenlijk opgesteld manifest pleiten verschillende ouderenorganisaties, de ChristenUnie en Omroep MAX voor meer aandacht voor ouderen in de politiek. De belangrijkste tien punten van het manifest moeten zoveel mogelijk terugkomen in het regeerakkoord dat het nieuwe kabinet straks gaat sluiten, stellen de initiatiefnemers.

Al eerder trokken de ChristenUnie, Omroep MAX en de ouderenorganisaties KBO-PCOB samen op om aandacht te vragen voor de vraagstukken die een ouder wordende samenleving met zich meebrengt. Toen was het vooral een reactie op het debat over een waardig levenseinde, maar de doelstellingen van dit manifest gaan verder dan dat.

'Zilveren Stembusakkoord'

In het manifest staat onder meer dat er een minister voor ouderenbeleid moet komen. Het uiteindelijke doel is dat ouderen een volwaardige plaats in de samenleving krijgen, stelt Manon Vanderkaa, directeur van de KBO-PCOB: "Ouderen worden nu te vaak als kostenpost gezien."

De initiatiefnemers van het manifest - door de partijen zelf ook al Zilveren Stembusakkoord genoemd - roepen politieke en maatschappelijke organisaties op het manifest te ondersteunen. Binnenkort wordt er een website met meer informatie gelanceerd.

Bron(nen):