Autoverzekering flink duurder

Autoverzekeringen worden flink duurder, vooral voor jongere automobilisten. Sinds eind vorig jaar steeg de jaarpremie voor 18 tot 25-jarigen met 224 euro, een stijging van ruim 26 procent in tien maanden.

Dit blijkt uit cijfers van vergelijkingssite Independer. Na een lange periode met stabiele premies zijn de verzekeringen sinds eind vorig jaar duurder geworden. De prijsstijgingen zijn het sterkst bij WA-verzekeringen. Deze zijn gemiddeld 144 euro duurder geworden, een toename van 32 procent tussen december 2015 en september 2016. De premie voor WA + beperkt casco steeg met 22 procent, de volledig casco verzekering met 14 procent.

Verliesgevend

Volgens Independer zijn autoverzekeringen verliesgevend voor verzekeraars. Toezichthouder De Nederlandsche Bank heeft daarom verzekeraars diverse malen opgeroepen de premies te verhogen. Blijkbaar geeft men daar nu gehoor aan. Independer verwacht dat de prijsstijgingen de komende tijd zullen doorzetten. Automobilisten doen er daarom verstandig aan hun verzekering regelmatig te vergelijken met alternatieven en eventueel over te stappen naar een voordeligere polis.

Bron(nen):

1 Reactie

Door B.Timmerman (niet gecontroleerd) op vr, 11-11-2016 - 19:41

Ook voor oudere verkeersdeelnemers volgt een stiekeme premieverhoging waar je alleen maar over wat geïnformeerd wanneer je er naar vraagt want in het overzicht van de premie-opbouw kom je dat niet tegen, hooguit als administratiekosten! Alle maatschappijen hebben deze premieverhoging met elkaar afgesproken en protesteren helpt geen zier!

BT