Caravan moet op slot

Een caravan moet onderweg op slot worden gedraaid. Zo niet, dan wordt een eventuele diefstal niet gedekt door de verzekering. Dit blijkt uit een bindende uitspraak van de Geschillencommissie Financiële Dienstverlening van het Kifid

Een man was met de caravan op terugreis vanuit Zeeland driemaal gestopt. Daarbij heeft hij de caravan geparkeerd op de openbare weg. Bij thuiskomst zag hij dat de voortent en een televisie verdwenen waren.

Hij claimde de schade bij de verzekeraar en schreef dat de caravan niet was afgesloten en dat er geen sporen van braak waren. Hij wist niet hoe de spullen verdwenen zijn. De verzekeraar weigerde daarom de schade te vergoeden.

Dyslexie

Later stelde de man dat hij door dyslexie een verkeerde voorstelling van zaken had gegeven. Tijdens het rijden was de caravan niet afgesloten, maar als deze geparkeerd stond was dat wel het geval. De verzekeraar bleef bij het standpunt dat de man onvoldoende zorgvuldig was geweest. Het is daarbij niet belangrijk dat hij zijn standpunt heeft herzien, nadat de schade is afgewezen.

De Geschillencommissie was het met de verzekeraar eens. De man had duidelijk in een brief geschreven dat de caravan niet was afgesloten. Het is terecht dat de schade niet wordt vergoed.

Bron: Kifid

Uw inboedel verzekeren?
Kies dan voor de goedkoopste inboedelverzekering met de vergelijker>>