Grote premieverschillen uitvaartverzekering

Getty Images

De kosten voor het verzekeren van een crematie of begrafenis variëren sterk. Tussen de duurste en goedkoopste uitvaartverzekering zit over de gehele looptijd een premieverschil van ruim 3.800 euro.

Dat blijkt uit onderzoek van uitvaartverzekering onder acht verzekeraars,waaronder DELA, Monuta en Ardanta. Een verzekerde die nu dertig jaar oud is en op tachtigjarige leeftijd komt te overlijden, is bij verzekeraar GUV het goedkoopst uit. Een kapitaalverzekering die negenduizend euro aan de nabestaanden uitkeert, kost 12,27 euro per maand bij een premielooptijd van dertig jaar. De totale premie in die dertig jaar komt daarmee uit op 4.417 euro. De duurste uitvaartverzekering is van EABN. Hier betaalt een dertigjarige tot zijn overlijden 13,77 euro per maand. Dat komt neer op 8.289 euro. Dat is 3.818 euro meer dan bij GUV.

Zo'n negen miljoen Nederlanders hebben een uitvaartverzekering bij een van de grote verzekeraars DELA, Monuta of Ardanta. Van deze drie heeft DELA de goedkoopste optie met de 'in Diensten Flexibel' polis. De maandpremie bedraagt 11,12 euro en wordt betaald tot de leeftijd van 65 jaar. Bij een overlijden op tachtigjarige leeftijd is de totaal betaalde premie 4.607 euro.

Bij Monuta is de totale premie meer dan duizend euro hoger, namelijk 5.670. Bij Ardanta zijn de premiekosten minstens 6.048 euro over de gehele looptijd.

Bron: www.uitvaartverzekering.nl

Auteur 
  • Perry van Dijk