Mitsubishi-rijders grootste brokkenpiloten

Meeste autoschade in Rotterdam

Mitsubishirijders veroorzaken meer autoschades dan bestuurders van andere automerken. Dit blijkt uit onderzoek van Independer, waarin 5200 autoschades uit 2014 werden geanalyseerd.

Mitsubishi-rijders waren vorig jaar de grootste brokkenmakers met een percentage autoschades van 6,7%. Na Mitsubishi-bestuurders staan ook Alfa Romeo– en Volkswagenrijders hoog aan de top als het gaat om autoschade. Het laagste percentage autoschades ligt bij Daihatsu-rijders. Als vergelijking; een Mitsubishi-rijder veroorzaakt volgens de analyse gemiddeld 66% vaker schade dan een Daihatsu-rijder.


Kijk hier voor een overzicht van autoschades per automerk

Rotterdammers veroorzaken meeste schades
Independer nam eveneens de autoschades in verschillende grote steden onder de loep. De gemeente waar de meeste schades worden veroorzaakt is Rotterdam. Gemiddeld veroorzaakten maar liefst 9,2 van de 100 Rotterdamse automobilisten schade in 2014. Dat is 90% meer dan in Apeldoorn, waar bijna 5 op de 100 bestuurders schade veroorzaakten. Eerder onderzoek van Independer wees uit dat Rotterdammers gemiddeld ook de hoogste premies betalen voor hun WA-verzekering.

Meeste ruitschade in Zeeland
Naast algemene autoschade keek Independer ook naar de hoeveelheid ruitschades die werd geclaimd door bezitters van verschillende automerken. De Smart komt het beste uit de bus met gemiddeld 3 ruitschades per 100 auto’s. Bestuurders van BMW’s zijn de grootste claimers van ruitschade. Zij hadden ruim 3 keer zo vaak ruitschade als Smart-rijders. Na BMW-rijders komen Audi- en Mini-bestuurders, die respectievelijk op nummer 2 en 3 staan met ruitschadeclaims.
 Zeer opvallend is dat bewoners van de provincie Zeeland verreweg de meeste ruitschades claimen. Bijna 12 op de 100 Zeeuwse verzekerden gaf in 2014 aan autoruitschade auto te hebben. Dat is 90% meer dan in Zuid-Holland. Dit terwijl Zeeuwen juist het laagste aantal autoschades veroorzaken.


Vergelijk autoverzekeringen >>

[[image file="2011-11/button-autoverzekering_a.png" ]]