Semiprofessioneel gebruikt instrument behoort tot inboedel

Muziekinstrumenten die een verzekerde ieder weekend gebruikt bij zijn optreden in een band, behoren gewoon tot de inboedel. Dat blijkt uit een bindende uitspraak van de Geschillencommissie van het Kifid.

Waterschade aan muziekinstrumenten

Een verzekerde had waterschade waardoor zijn muziekinstrumenten beschadigd waren. De ingeschakelde schade-expert constateerde dat de verzekerde naast zijn volledige baan bijna ieder weekend in een band optrad en daarvoor ook werd betaald. Voor de verzekeraar was dat voldoende reden om de schade van ruim 1100 euro niet te vergoeden met als argument dat de muziekinstrumenten niet tot de particuliere huishouding behoorden.

Hobby

De verzekerde stapte naar de Geschillencommissie, omdat het optreden met de band geen beroep was. Het was een hobby waarvoor hij niet meer dan de onkosten vergoed kreeg. De Geschillencommissie was het daarmee eens.

De man heeft een volledige baan en mede daarom kon de verzekeraar niet hard maken dat de muziekinstrumenten beroepsmatig werd gebruikt. Het waren dus hobbyartikelen die tot de particuliere huishoud8ing behoren en bij schade moet de inboedelverzekering uitkeren.

Verzekeringen vergelijken

Wilt u inboedelverzekeringen vergelijken? Kijk hier en zie gelijk wat de goedkoopste is.

Bron: www.kifid.nl