Steeds minder autoverzekeraars

De afgelopen negen jaar zijn er twaalf autoverzekeringsmerken gestopt of overgenomen door een andere verzekeraar. De recentste is NowGo. Deze is sinds 1 juli geschrapt nadat Nationale Nederlanden de moedermaatschappij VIVAT heeft overgenomen.

Dat blijkt uit een inventarisatie van vergelijkingssite Geld.nl. Er zijn nu ongeveer veertig autoverzekeraars actief in Nederland en Geld.nl verwacht dat dit de komende tijd minder zal worden. Het waarschijnlijke gevolg is dat de concurrentie tussen de autoverzekeraars zal afnemen.

Autoverzekeraars verdwijnen van de markt omdat deze verzekering te weinig winst opleveren. Al in 2011 waarschuwde De Nederlandse Bank dat de premies te laag zijn om de schades te kunnen blijven betalen. De afgelopen jaren zijn de premies weliswaar verhoogd, maar dat was voor een aantal verzekeraars niet voldoende. Ze zijn er daarom mee gestopt of ze zijn overgenomen. Daarnaast willen verzekeraars volgens De Nederlandsche Bank hun marktaandeel vergroten om goedkoper te kunnen werken.

Voorbeelden van gestopte of overgenomen autoverzekeringen zijn: Onna-onna, Kruidvat, London, Budgio, Crisper, Klik & Go, Generali, De Nederlanden van Nu, Polis Direct, Delta Lloyd, OHRA, NowGo (voorheen Zelf.nl) en Bruns ten Brink.

Op zoek naar de perfecte autoverzekering voor u? Plus helpt u graan verder met de vergelijker voor autoverzekeringen.