Tips bij extreem weer

Extreem weer in de vorm van fikse hagelbuien, hevige neerslag of langdurige droogte neemt toe en dat leidt tot meer overlast. Het Verbond van Verzekeraars heeft daarom een nieuwe website met praktische tips online gezet om schade door noodweer te verkleinen.

De website is opgesplitst in tips voor particulieren en bedrijven. Het extreme weer is in zes weertypes onderverdeeld: droogte, hagel, neerslag, onweer, overstroming en storm. Een droogtetip is bijvoorbeeld het verwijderen van tegels uit de tuin. Groen in de tuin houdt de grond koeler waardoor er minder water verdampt. Een andere tip is enkele dakgoten en regenpijpen afkoppelen van het riool zodat in een aangrenzende sloot of regenton terecht komt.

Neerslag

De tips voor neerslag en storm zijn het meest uitgebreid. Voor neerslag zijn er tips voor de korte termijn (onder andere houd dakgoten schoon, plaats drempels voor kelder, begane grond en tuindeuren) en tips voor de lange termijn (controleer of er water kan ophopen op één plek op het dak, zet spullen in de kelder op een verhoging).

Ook de stormtips zijn verdeeld in korte en lange termijn. Tips voor de korte termijn zijn alles binnen zetten of goed vastmaken, bomen onderhouden, dakpannen controleren en auto's niet onder een boom zetten. Voor de langere termijn luidt het advies onder andere het dak en een eventuele schutting jaarlijks te controleren of alles nog stevig genoeg is om een storm te weerstaan.

Ontstaat er toch schade, neem dan zo snel mogelijk contact op met de verzekeringsadviseur of de verzekeraar. Hier vind u een volledig overzicht van alle tips.

Verzekeringen vergelijken? Wij helpen u hier graag verder.