We vergeten honderden euro’s zorggeld te claimen

Getty Images

Een op de tien Nederlanders vergeet weleens medische kosten te declareren waarvoor ze aanvullend verzekerd zijn. Het gemiddelde bedrag dat zij lieten liggen bedraagt 330,14 euro. Tandartsrekeningen werden het vaakst vergeten, maar liefst 55 procent van de Nederlanders met een aanvullende tandartsverzekering vergat weleens een declaratie. Dit blijkt uit onderzoek van Pricewise en veldwerkbureau Panel. Aan het onderzoek deden 2.000 respondenten mee.

Tot wanneer kan ik declareren?
Declareren kan in sommige gevallen tot wel drie jaar na je bezoek aan een zorgverlener. Soms wordt er een in de polis van een verzekeraar een kortere tijd opgenomen. Bekijk de polis altijd goed als je zorg wilt declareren van een periode terug. Zelfs als je in de tussentijd gewisseld bent van zorgverzekeraar, kan een declaratie worden ingediend. 

Ook zelf ontvangen rekeningen kunnen gedeclareerd worden
Na een zorgbehandeling stuurt de zorgverlener in de meeste gevallen de rekening op naar de zorogverzekeraar. Bij een niet-gecontracteerde zorgverlener ontvang je vaak zelf de rekening. Mensen denken vaak dat deze rekeningen niet te declareren zijn, terwijl mensen in de meeste gevallen recht hebben op een vergoeding tussen de 60 en 70 procent. Soms wordt zelfs de gehele rekening vergoed. Dien daarom altijd zorgrekeningen in die op uw deurmat verschijnen, het is zeker het proberen waard.  

Auteur 
Bron 
  • Pricewise