Negen leuke voetfeiten

Wist u dat...

Er zijn van die dingen die u gewoon leuk vindt om te weten of om door te vertellen. Feiten over uw voeten bijvoorbeeld!

Feit 1.

Vrouwen hebben maar liefst vier keer zo vaak last van voetproblemen dan mannen. Waarschijnlijk komt dat door het te lang dragen van hoge hakken. Toch die hippe naaldhakjes maar eens vaker verruilen voor comfortabele gympen!

 

Feit 2.

Uw voet bestaat uit maar liefst 26 beenderen, 33 gewrichten, 107 banden en 10 spieren of pezen.

 

Feit 3.

Alle botjes in beide voeten vormen samen een kwart van alle beenderen in uw lichaam.

 

Feit 4.

Met een stappenteller zou u waarschijnlijk meten dat u zo'n zeven kilometer per dag loopt. Iemand van 70 jaar heeft dus ongeveer vier keer de aarde rondgewandeld.

 

Feit 5.

U kunt uw teennagels beter eerst met een kleurloze lak (basecoat) lakken. Uw nagel is vrij poreus en als u alleen een gekleurde lak aanbrengt, zou uw nagel op den duur verkleuren.

 

Feit 6.

Shoppen voor schoenen kunt u het beste aan het eind van de dag doen. Na een dag winkelen zijn uw voeten namelijk opgezwollen en heeft u zowat een maat groter nodig. Stel u voor dat u 's morgens uw (nog) slanke voeten in een paar fantastische schoenen steekt en u die mooie stappers in de loop van de dag moet uittrekken, omdat ze knellen. Om van alle gevolgen (blaarvorming, eelt, likdoorns) maar niet te spreken.

 

Feit 7.

Volgens verschillende geneeswijzen weerspiegelen uw voeten uw gezondheid. De eerste symptomen van ziektes, zoals hart- en bloedvatproblemen, treden volgens hen op aan uw voeten.

 

Feit 8.

Het is bijna een wonder als u geen zweetvoeten heeft. Twee voeten hebben samen ongeveer 250.000 zweetkliertjes die ruim een kwart liter vocht per dag afscheiden.

 

Feit 9.

U kunt zelf meten welke schoenmaat u nu echt heeft. Ga met blote voeten op een stuk karton staan en teken de omtrek af. Neem de afbeelding van de grootste voet en meet hier de afstand van het puntje van de grote teen tot de hiel. Dat is uw voetlengte. In de tabel vindt u vervolgens welke schoenmaat daarbij hoort.

Trefwoorden:

9 Comments

Door Floris Molenaar (niet gecontroleerd) op vr, 3-5-2019 - 17:30

Ga eens bij je huisarts langs; zou ook wel eens een neuropathie kunnen zijn‼️

Door Ton Verheijen (niet gecontroleerd) op ma, 1-5-2017 - 23:45

Dan blijkt maar weer dat goed passende Hollandse houten klompen de beste keus is. Volop ventilerend, 's zomers koel, 's winters lekker warm. En dan ook nog eens de beste steun voor het beenderengestel.

Door Astrid (niet gecontroleerd) op wo, 27-7-2016 - 14:00

Bij de afdeling voetverzorging bij Kruidvat/Etos heb je tubes met heerlijke verkoelende crème.
Misschien helpt dat tegen die brandende voeten?

Door nel (niet gecontroleerd) op wo, 27-7-2016 - 11:23

heeft iemand een tip voor brandende voeten. Vooral 's nachts in bed. Ik heb als "oplossing" een fles koud water uit de koelkast in bed liggen om af te koelen.
Iemand een beter idee

Door L.S. (niet gecontroleerd) op di, 26-7-2016 - 13:31

Tijgerbalsem..? het is het proberen waard. Zal deze tip zeker doorgeven aan mijn klanten.

Door CorVs (niet gecontroleerd) op di, 26-7-2016 - 13:20

Ik draag nl ook nog steunkousen, dan wordt de druk onder de voeten wat hoger;soms pijnlijke druk op zenuwen of zo. maar de circulatie moet doorgaan in de voet.
Maar van de strakke sokken voel ik soms ook de achillespees, dus dan draag ik ze tijdelijk niet.

Door Leo (niet gecontroleerd) op di, 26-7-2016 - 11:20

De voeten altijd na het douchen borstelen zoals met de tanden,dat scheelt echt heel veel

Door Marjolijn (niet gecontroleerd) op do, 28-5-2015 - 18:53

Bedankt voor de tip Betty want die dure middelen hielpen bij mij niet of nauwelijks dus ik ga nu Vicks Vaporup proberen, scheelt me ook nog veel geld ook.

Door Betty (niet gecontroleerd) op do, 28-5-2015 - 13:35

Het beste product voor schimmel en of kalknagels is: Tijgerbalm of Vicks vaporub
Dagelijks de aangetaste nagel na douchen dun opbrengen, na drie tot vier maanden zijn de nagels weer schoon, pedicures en winkelpersoneel weet dit maar verkoop liever een duur product van € 20.00 of meer