PlusOnline.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord

Pak schimmelnagels aan

Kalknagels voorkomen en genezen

Een schimmelnagel is een nagel die geïnfecteerd is met een schimmel. Het wordt ook wel 'kalknagel' genoemd. Schimmels zijn bijna overal aanwezig, maar door vocht en warmte kunnen ze zich in de nagel nestelen. Een ontsierend gezicht.

Een schimmelinfectie aan de nagel is dezelfde als de infectie die zorgt voor voetschimmel (zwemmerseczeem). De schimmelinfectie begint meestal met een witte of gelige plek aan het uiteinde van de nagel, meestal eerst de grote teen. Als de infectie verergert, verandert de kleur van de nagel in geelbruin.

Besmettelijke schimmel

Het lijkt alsof de nagel dikker wordt, maar in feite is dit dood weefsel onder de nagel, dat de nagel omhoog drukt. De nagel wordt eigenlijk steeds dunner, brokkelig en kan loslaten van het nagelbed.

De schimmel is besmettelijk en wordt van mens op mens overgedragen. Dit gebeurt vooral in openbare gelegenheden, zoals zwembaden en sportscholen. Draag daarom altijd slippers!

Behandelen

Schimmelnagels zijn onschuldig en hoeven alleen te worden behandeld als de infectie klachten geeft of uitbreidt naar het nagelbed of wanneer u het lelijk vindt.

Voor de behandeling van schimmelnagels worden antischimmelmiddelen gebruikt. Deze middelen remmen de groei van de schimmel, waardoor de schimmel uiteindelijk sterft.

Er zijn kuurtjes verkrijgbaar die u moet slikken, maar er zijn tevens zalfjes en vloeistoffen op de markt, die u rechtstreeks aan kunt brengen. Het is ook aan te raden om schimmeldodend poeder in uw sokken en eventueel schoenen te strooien. Niet alle schimmels gaan dood door een wasbeurt.

Laat de nagel zitten

U kunt de middeltjes zelf kopen bij drogist of apotheek. In ernstige gevallen kunt u ermee naar de huisarts. Gelukkig is dit meestal niet nodig en is een aantal eenvoudige maatregelen voldoende.

Was uw voeten zonder zeep en droog uw voeten vooral tussen uw tenen goed af. Draag katoenen of wollen sokken en goed ventilerende schoenen. U hoeft de schimmelnagel niet te verwijderen. Als de nagel vervormd is, kunt u hem het beste bijwerken met een puimsteen of een vijl.

Het kan maanden duren voor een schimmelnagel helemaal genezen is. Het kost veel tijd voordat de aangetaste nagel is uitgegroeid. Het is dus eigenlijk een kwestie van goede verzorging en veel geduld. Bij de pedicure kunt u eventueel een kunstnagel over uw eigen nagel laten aanbrengen. Dan ziet het er in ieder geval mooier uit.

Trefwoorden:

Reactie toevoegen

24 Comments

Door R. H. (niet gecontroleerd) op zo, 16-7-2017 - 14:52

Heb sinds 2 jaren een kalknagel en de kleinere teennagels ook min of meer. Heb al verschillende middeltjes gebruikt. Niets helpt!
Op internet een gouden tip gevonden: Vicks
Vaporub, zalf voor inhalatiedamp, op en onder de nagel aanbrengen. Een huisarts gaf zelfs dit advies.
Ik gebruik het nu 10 dagen en het werkt, zie al een flinke verbetering.

Door Frans (niet gecontroleerd) op di, 20-6-2017 - 21:22

Al jaren heb ik schimmenagels aan bijna alle tenen.Niets helpt,ook de pillen van de huisarts niet.Je kunt wel een nieuw hart krijgen maar het probleem van schimmelnagels kunnen ze nog niet oplossen.

Door Margreet (niet gecontroleerd) op di, 2-5-2017 - 11:34

Naloc beloofd veel, maar na bijna een jaar gebruiken echt intensief, niks geen verbetering!
Wel duur spul!! Ik zeg begin er niet aan!

Door Juli (niet gecontroleerd) op di, 2-5-2017 - 00:41

Ook ik heb al jaren een kalknagel (duim). Bijna alles wat in de handel te koop is heb ik geprobeerd. Niets helpt!! Sinds 2 jaar behandel ik het met Vicks en zie een heel klein beetje verbetering.

Door B. van der Vliet (niet gecontroleerd) op ma, 1-5-2017 - 13:46

Ook Naloc helpt niet. Jarenlang verschillende producten over een langer tijd geprobeerd inclusief jarenlange pedicure behandeling en pillenkuur via de huisarts.
Nu smeer ik na in bad te zijn geweest Daktarin op de nagels en omliggende tenen waarbij het naar uitziet dat dit resultaat geeft.

Door F. OKHUIJSEN op zo, 12-2-2017 - 21:33

mijn pedicure rade mij gewone azijn aan.Ben er nu mee bezig.Hoop dat het gaat helpen.In het verleden ook al eens dure flesjes gebruikt....hielpen niet....OOK niet voor mijn portemoinee

Door Henriette (niet gecontroleerd) op do, 8-9-2016 - 08:10

Mijn man heeft bijna 2 jaar intensief Naloc gebruikt, zonder enig resultaat. Het middel en ook dat van andere merken zijn peperduur, dan mag je verwachten dat je resultaat hebt.

Door Annabel (niet gecontroleerd) op wo, 7-9-2016 - 20:10

Er is voor mij maar 1 middel wat helpt....nl. vix vaporup wel elke ochtend aanbrengen pleister er op en zeker gedurende 1 jaar !!!!!!
Heb het een half jaar gedaan maar ga het nu weer verder doen en dan zal het wel over zijn. Al die duren middelen helpen niet althans MIJ niet.

Door Jan (niet gecontroleerd) op wo, 7-9-2016 - 18:15

inderdaad met schoonmaakazijn is een goede keuze, maar ik had alleen last van m`n grote teennagels. Zo kwam ik er van af,
2 wattenschijfjes natmaken met azijn, 2ballonnen, tuitje eventueel af knippen, elk over de teen samen met de wattenschijfjes, uurtje laten zitten, een paar maanden volhouden. Klaar.

Door G de Haan (niet gecontroleerd) op wo, 7-9-2016 - 13:25

Het probleem is dat al die middeltjes niet helpen. Nailer, Appelazijn, Terbinafine etc. etc. zijn duur en helpen niet.
Geef eens iets dat wel helpt!!!!!