Pak schimmelnagels aan

Kalknagels voorkomen en genezen

Een schimmelnagel is een nagel die geïnfecteerd is met een schimmel. Het wordt ook wel 'kalknagel' genoemd. Schimmels zijn bijna overal aanwezig, maar door vocht en warmte kunnen ze zich in de nagel nestelen. Een ontsierend gezicht.

Een schimmelinfectie aan de nagel is dezelfde als de infectie die zorgt voor voetschimmel (zwemmerseczeem). De schimmelinfectie begint meestal met een witte of gelige plek aan het uiteinde van de nagel, meestal eerst de grote teen. Als de infectie verergert, verandert de kleur van de nagel in geelbruin.

Besmettelijke schimmel

Het lijkt alsof de nagel dikker wordt, maar in feite is dit dood weefsel onder de nagel, dat de nagel omhoog drukt. De nagel wordt eigenlijk steeds dunner, brokkelig en kan loslaten van het nagelbed.

De schimmel is besmettelijk en wordt van mens op mens overgedragen. Dit gebeurt vooral in openbare gelegenheden, zoals zwembaden en sportscholen. Draag daarom altijd slippers!

Behandelen

Schimmelnagels zijn onschuldig en hoeven alleen te worden behandeld als de infectie klachten geeft of uitbreidt naar het nagelbed of wanneer u het lelijk vindt.

Voor de behandeling van schimmelnagels worden antischimmelmiddelen gebruikt. Deze middelen remmen de groei van de schimmel, waardoor de schimmel uiteindelijk sterft.

Er zijn kuurtjes verkrijgbaar die u moet slikken, maar er zijn tevens zalfjes en vloeistoffen op de markt, die u rechtstreeks aan kunt brengen. Het is ook aan te raden om schimmeldodend poeder in uw sokken en eventueel schoenen te strooien. Niet alle schimmels gaan dood door een wasbeurt.

Laat de nagel zitten

U kunt de middeltjes zelf kopen bij drogist of apotheek. In ernstige gevallen kunt u ermee naar de huisarts. Gelukkig is dit meestal niet nodig en is een aantal eenvoudige maatregelen voldoende.

Was uw voeten zonder zeep en droog uw voeten vooral tussen uw tenen goed af. Draag katoenen of wollen sokken en goed ventilerende schoenen. U hoeft de schimmelnagel niet te verwijderen. Als de nagel vervormd is, kunt u hem het beste bijwerken met een puimsteen of een vijl.

Het kan maanden duren voor een schimmelnagel helemaal genezen is. Het kost veel tijd voordat de aangetaste nagel is uitgegroeid. Het is dus eigenlijk een kwestie van goede verzorging en veel geduld. Bij de pedicure kunt u eventueel een kunstnagel over uw eigen nagel laten aanbrengen. Dan ziet het er in ieder geval mooier uit.

Trefwoorden:

Reactie toevoegen

27 Comments

Door J.J. DE BOER op do, 5-9-2019 - 22:05

Hallo wanneer krijg ik mijn maandblad

Door Annemarie (niet gecontroleerd) op wo, 8-5-2019 - 15:14

Ozonzalf van SkinO3 helpt zeer goed. Zo ben ik van mijn jarenlange pijnlijke ontstoken teen met kalknagel afgekomen.

Door Annemarie (niet gecontroleerd) op wo, 8-5-2019 - 15:12

Na jaren van een hele pijnlijke schimmelnagel met ontsteking af. 's morgens en 's avonds met SkinO3 Ozonzalf ingesmeerd (te koop bij ozonzalf.eu). Afgewisseld met Tea Tree olie (Holland en Barret.nl).

Door Thea (niet gecontroleerd) op wo, 17-4-2019 - 09:41

ook geprobeerd gewone azijn op aanraden pedicure, maar ook dat helpt niet!

Door Ton van mook (niet gecontroleerd) op do, 22-11-2018 - 21:32

Schimmelnagels behandelen met schoonmaakazijn. Gewoon een paar dagen s avonds in een badje met schoonmaakazijn gaan zitten , engeveer 1 uur. na een paar dagen is de schimmel grotendeels weg. kost bijna niets en helpt het beste!!

Door Jojo (niet gecontroleerd) op do, 16-8-2018 - 18:03

De oorzaak zit vaan van binnen, zoals verzuring van je lichaam. bij mij is mijn kalknagel aan het uitgroeien door langere tijd Colon Clean te gebruiken voor mijn darmen. Naast een betere stoelgang wordt ook ph-waarde van je darmen hierdoor verbeterd, wat scheelt in stinkvoeten en kalknagels. Uitwending schijnt ozonzalf te kunnen helpen maar dat heb ik nog niet geprobeerd.

Door rbleeker47 (niet gecontroleerd) op wo, 15-8-2018 - 19:43

ik gebruik Vapo Rub 's ochtends en 's avonds insmeren en proberen onder de teennagel te wrijven en het helpt. Maar het gaat langzaam teennagels groeien niet zo snel, maar je ziet na verloop van tijd de goede nagel naar boven komen. Veel succes!

Door AnZ (niet gecontroleerd) op wo, 15-8-2018 - 07:55

Elke dag de kalknagel en dan vooral ook de nagelriem met een wattenstaafje gedoopt in appelazijn bevochtigen helpt heel goed!

Door Joop Aarns op vr, 5-1-2018 - 16:41

Probeer Betadine maar eens . regelmatig een beetje erop doen, maar eerst de oude nagel zoveel mogelijk verwijderen , ik ben er helemaal vanaf , zonder pilletjes.

Door Frans (niet gecontroleerd) op di, 20-6-2017 - 21:22

Al jaren heb ik schimmenagels aan bijna alle tenen.Niets helpt,ook de pillen van de huisarts niet.Je kunt wel een nieuw hart krijgen maar het probleem van schimmelnagels kunnen ze nog niet oplossen.