Van uw droge hielen en hielkloven af

Onze voeten verdienen meer aandacht en goede verzorging. Pijnlijke en vermoeide voeten kunnen van invloed zijn op hoe u zich voelt. Uit onderzoek blijkt dat één op de drie vrouwen last heeft van zeer droge hielen, dit kan leiden tot hielkloven.

Een droge huid heeft de natuurlijke capaciteit om vocht vast te houden verloren. De huid is daardoor minder elastisch of zelfs stug en beweegt niet meer mee met de bewegingen van uw voet.

Hierdoor is de huid niet meer in staat om uw gewicht op te vangen tijdens het staan of lopen. De druk die dan ontstaat kan er voor zorgen dat de huid barst. Droge hielen herkent u aan een harde, droge huid rond de rand van de hiel. De hielen kunnen er verkleurd uitzien met witte kloofjes of verticale barstjes.

Oorzaken

Hielkloven komen vaak voor, zowel bij mannen als vrouwen. Het komt meer voor bij vrouwen, omdat zij 's zomers vaak met open schoenen lopen. De huid verliest dan sneller vocht en droogt eerder uit.

Mensen met een staand beroep of overgewicht hebben ook vaker last van hielkloven. Er is dan sprake van meer druk op de hielen, omdat deze een groot deel van het lichaamsgewicht dragen. Ook diabetes en ouderdom kunnen een rol spelen.

Voetverzorging

Hielkloven kunnen soms ernstige en pijnlijke vormen aannemen en zelfs bloeden, geïnfecteerd of ontstoken raken. In dat geval kunt u het beste een arts raadplegen. Minder ernstige vormen van hielkloven kunt u met een goede voetverzorging zelf oplossen of ga eens langs bij een pedicure.

Het vijlen van droge hielen is een effectieve manier om deze droge ruwe huid te verwijderen. Er bestaan speciale vijlen voor de hiel, waarmee u de randen van kloven voorzichtig glad kunt schuren. Te veel vijlen kan er echter ook toe leiden dat kloven openspringen.

Een droge huid kunt u het beste verzorgen door deze goed te hydrateren met een vochtinbrengende crème. Er is ook speciale klovencrème voor de eeltige huid rond de hielen. Deze crèmes beloven na drie dagen zichtbaar resultaat en na zeven dagen een herstelde huid.

Door de huid van de voeten goed te blijven verzorgen, kunnen verdere problemen voorkomen worden.

16 Comments

Door Jojo (niet gecontroleerd) op ma, 24-2-2020 - 18:08

@John, medicijnen zorgen er onder andere voor dat je vitaminen, mineralen en andere stoffen verliest; naast dat ze voor veel meer ontregelingen zorgen. Veel medicijnen zorgen voor verminderde aanmaak van Q10. Misschien goed op eens op te zoeken of advies te vragen, om je klachten wat bij te sturen.Op internet lijsten welke medicijnen welke tekorten geven te zien. Overigens doen medicijnen niets aan oorzaken, zoals onevenwichtig voedingspatroon, insulineresistentie en tekorten aan voedingsstoffen.

Door John Kolbrink (niet gecontroleerd) op zo, 23-2-2020 - 18:05

Door de medicijnen voor hart storingen heel erge droge dunne huid ,bij minste aanraking open wond.Op advies gebruik ik nu Vasseline Spuitbus intensive care 2x per dag.Dit houdt de huid soepel en laat geen vetvlekken na.Na enkele minuten is het in de huid ingetrokken!Heb er al een paar jaar profijt van.

Door Els (niet gecontroleerd) op zo, 15-12-2019 - 21:16

Vochtinbrengend bestaat niet, wel vochtregulerend.
Gebruik creme die ureum bevat.

Door Margreet (niet gecontroleerd) op vr, 13-12-2019 - 11:26

Met voor jou de goede schoenen géén eelt.

Door sw (niet gecontroleerd) op do, 12-12-2019 - 10:13

kan het artikel kaas / zuivel worden verwijderd!! complete onzin

Door H.Hoogervorst (niet gecontroleerd) op ma, 8-10-2018 - 17:28

Ik ben metselaar geweest.Nu weet ik de beste oplossing.Ik zocht alles wat zau kunnen helpen,Ik zou na de behandling bei de voetverzoging incremmen met aambeien zalf.Succes.

Door AnZ (niet gecontroleerd) op wo, 15-8-2018 - 07:44

Op advies van mijn pedicure gebruik ik Ureum creme, ik gebruik die van Hansaplast, en dat helpt geweldig!

Door MV (niet gecontroleerd) op di, 12-12-2017 - 15:50

Beste mensen, zinkzalf (of baby zalf met zink) helpt erg goed om kloven te verhelpen. Kloven insmeren en daarna afplakken met fixomuhl pleisters (die bij het verwijderen de huid niet beschadigen). Maar het blijft natuurlijk beter om kloven te voorkomen door elke dag je voeten extra goed te verzorgen.
Succes!

Door Jojo (niet gecontroleerd) op zo, 22-10-2017 - 09:08

Ben van de kraters in mijn voeten en mijn droge, ruwe handen afgekomen door een redelijke dosis vitamine A.
Ik zou zeker zorgen voor de binnenkant met de juiste voeding en supplementen.

Door Ine (niet gecontroleerd) op vr, 20-10-2017 - 13:01

Uierzalf is bedoeld voor koeien!
Er zitten bepaalde stoffen kn die zeer geschikt zijn voor koeien, maar juist averechts voor ons mensen.
Beter dus niet gebruiken.