Opzeggen automatische incasso

De meeste organisaties, instellingen en bedrijven maken voor automatische machtigingen gebruik van machtigings- en opzegkaarten. Heeft u die niet, gebruik dan onze voorbeeldbrief.

De machtigings- en opzegkaarten zijn van het bedrijf of de instelling zelf, voorzien van logo of als bestelbon, maar vaak worden ook de algemene machtigingskaarten gebruikt. Dit is een setje met een groene, een gele en een rode kaart.

  • De groene kaart vult u in om de machtiging af te geven
  • De gele kaart gebruikt u om uw bank of giro opdracht te geven het betreffende bedrag weer terug te storten.
  • De rode kaart gebruikt u om de machtiging weer in te trekken.

Meestal krijgt u het hele setje kaarten via het bedrijf of de instelling aan wie u de machtiging afgeeft.

Bent u de rode of gele kaart kwijt? Geen nood, u kunt bij uw bank of giro een nieuw setje kaarten aanvragen en de rode opsturen voor het intrekken van de automatische machtiging. Of u stuurt een brief: gebruik onze voorbeeldbrief!

Bent u het niet eens met de periodieke betaling via de automatische incasso? Dan kunt u binnen dertig dagen nadat het bedrag van uw rekening is afgeschreven het bedrag via uw bank of giro laten terugboeken (storneren). Dit kunt u doen door naar uw bank te bellen of, indien u daar gebruik van maakt, via internetbankieren.

Ook als u buiten de terugboekingstermijn een bedrag wilt laten terugboeken kan dat, als is het wel iets ingewikkelder. U moet dan contact opnemen met uw bank of giro. Samen met u wordt dan een procedure opgestart.

LET OP:

Het opzeggen van een automatische incasso staat NIET gelijk aan het opzeggen van een abonnement. Dit moet u afzonderlijk doen!
Zegt u een automatische incasso op zonder ook het abonnement op te zeggen dan zult u zelf het verschuldigde abonnements- of termijn bedrag moeten overmaken!

Voorbeeldbrief opzeggen automatische incasso

Heeft u geen standaard kaarten, maak dan gebruik van onze voorbeeldbrief om uw automatische machtiging in te trekken:

Download hier de voorbeeldbrief voor het opzeggen van een automatische incasso

Voorbeeldbrief opzeggen abonnement met een automatische incasso

Wilt u tegelijkertijd met het opzeggen van uw automatische incasso, ook uw abonnement opzeggen? Gebruik dan deze voorbeeldbrief:

download hier de voorbeeldbrief opzeggen automatische incasso en abonnement

2 Comments

Door Makkelijk opzeggen (niet gecontroleerd) op wo, 20-1-2016 - 16:20

Ik heb laatst een online opzegdienst gebruikt (www.sepastop.eu) en dat ging heel makkelijk. Ik wilde van mijn Tele2 abonnement afkomen maar hoorde dat je dit alleen met een aangetekende brief kon doen. Vervolgens vond ik nergens op de site het adres waar dit heen kan. Bij de opzegdienst van Sepastop sturen ze namens jouw een standaardbrief, aangetekend en al en laten ze weten wanneer deze is aangekomen.
Dit kan voor vrijwel alle abonnementen.

Succes!

Door meesters (niet gecontroleerd) op di, 13-1-2015 - 10:21

ik wou graag het blad plus opzeggen uujg2