Te voet in Salland

Salland is een fraaie landstreek in het westen van Overijssel. De Sallandse Heuvelrug is een markant onderdeel van de streek, die dankzij het afwisselende landschap een boeiend wandelgebied vormt. Wij selecteerden voor u twee wandelingen die u laten genieten van bos, heide en een bijzonder heuvel- en rivierlandschap.

Groene Wissel Holten 2

Groene Wissel Holten 2

Pannenkoekroute Woody's Pancakes

Afstand: 9 kilometer
Startplaats: Holten
Provincie: Overijssel

Vanuit de trein loopt u bijna gelijk over prachtige landwegen naar de bosrand onderaan de Holterberg. Ver uit de buurt van de hier talrijke, vaak drukke, wandelroutes kuiert u over stille bos- en heidepaadjes langs en over die Holterberg. Onderweg komt u langs de Canadese Begraafplaats. Bijna aan het einde van de route treft u Woody's Pancakes. Bent u niet zo'n pannenkoekliefhebber, niet alleen daar maar ook bij een van de andere horecagelegenheden op dezelfde locatie kunt u wat anders nuttigen. Na deze wandeling kunt u nog even het gezellige dorpje Holten inschieten.


Bekijk wandeling op Wandelzoekpagina >>

Trage Tocht Hellendoorn

Trage Tocht Hellendoorn

Schuilenburg, Sallandse Heuvelrug en Regge

Afstand: 15 kilometer
Startplaats: Hellendoorn
Provincie: Overijssel

We maken een wandeling op de rand van Salland en Twente ten noorden van Hellendoorn. De route begint op landgoed Schuilenburg. Vele eeuwen was het landgoed decor van veldslagen en victorie. Als grenswacht van het oosten beschikt Schuilenburg over een rijke historie. Nu zijn er alleen nog de gerestaureerde restanten te zien van de ooit belangrijke havezate. We steken de heuvelachtige bossen van de Sallandse Heuvelrug dwars over. Op het tweede deel van de wandeling lopen we door een meer halfopen landschap langs de Boksloot en over de Ossenkampweg. We rusten uit bij pannenkoekhuisje Onder De Eiken (alleen in de zomermaanden open) en we gaan verder in de richting van het Reggedal. Onderweg hebben we zicht op de fraaie Rhaander es, die op de flanken van de Mekkelink ligt, een klein stuwwalletje van zo'n 20 meter hoog. Op het laatste stuk van de route wandelen we over de lange Marsdijk weer terug naar Schuilenburg.


Bekijk wandeling op Wandelzoekpagina >>